Una ruta turística explicarà el Rec Comtal

Properament, es començarà a construir una ruta turística verda al voltant del Rec Comtal i es crearà una exposició que destaqui la història de l’aigua i la ciutat, així com el llegat històric que suposa aquesta infraestructura verda que data de l’època medieval. Les obres se centren en el tram entre els barris de Vallbona i la Trinitat Vella i s'hi destinaran 2,9 milions d’euros provinents dels fons Next Generation de la Unió Europea.

03/01/2024 10:41 h

Ajuntament de Barcelona

L’itinerari vorejarà la plana de La Ponderosa fins a l’estació de tractament d’aigua potable del Besòs i continuarà fins a la Casa de l’Aigua de Trinitat Vella per enllaçar amb l’avinguda Meridiana. La ruta serà apta tant per a vianants com per a bicicletes i suposarà un increment de la vegetació a la zona.

L’exposició serà un compendi històric i social de l’ús que s’ha fet de l’aigua al llarg de la història. Disposarà d’un espai físic i virtual que destacarà també la història de les cases de l’Aigua dels barris de la Trinitat Vella i la Trinitat Nova. El Rec Comtal és un element indispensable per entendre el desenvolupament econòmic i social dels darrers mil anys de la història del pla de Barcelona.

L’actuació no només preveu la comprovació de l’estat ecològic del canal, sinó també la millora i l’adequació d’aquest hàbitat mitjançant la restauració ambiental de les riberes, la reintroducció d’espècies aquàtiques autòctones i la reforestació dels espais d’oportunitat que hi ha al llarg del rec.

Entronca amb el Pla director del Rec Comtal, que es va presentar el gener del 2023 i que preveu fins a 33 punts d’intervenció per crear espais de qualitat i recuperar el rec com a infraestructura verda i de recorregut urbà. L’actuació s’emmarca en l’objectiu municipal de desconcentrar l’oferta turística de la ciutat, gràcies a la creació de nous atractius que, a més, tenen interès per als residents.

Etiquetes associades a la notícia