Museus i Programació

Dissabte, 18 de maig de 2024

Fabra i Coats. Centre d’Art Contemporani de Barcelona

Sant Adrià, 20. 08030 Barcelona

Tel.: 932 566 155

barcelona.cat/fabraicoats/centredart

PORTES OBERTES

Durant la Nit dels Museus es podrà visitar lliurement o en una visita comentada (19.30 h) les exposicions “Arxiu Cabanyal”, de Patricia Gómez i María Jesús González, i “Si plou així, que no escampi!”, Miquel Casablancas 2023 + SAC-FiC Residents 2022. També s’hi ha programat l’acció en viu No fita, de Joana Capella (20.30 h).

 

ACTIVITATS

19.30 h

Visita comentada a l’exposició “Arxiu Cabanyal”, de Patricia Gómez i María Jesús González

Entre el 2007 i el 2008, les artistes Patricia Gómez i María Jesús González van dur a terme un projecte de recuperació de l’històric barri del Cabanyal, de València, que es va materialitzar en una tela de 340 metres de llarg feta de trossos de parets d’exteriors i interiors de les cases abandonades d’aquest barri, i que ara mostrem (en part), com a arxiu material, a Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani.

La visita es farà de forma conjunta amb l’exposició “Si plou així, que no escampi!”.

 

19.30 h

Visita comentada a l’exposició “Si plou així, que no escampi” Miquel Casablancas 2023 + SAC-FiC Residents 2022

Contra tot pronòstic, inaugurem la primavera anunciant pluja, molta pluja. Perquè és així com ens imaginem l’art que emergeix, com aigua fresca, imprevisible, fèrtil, indispensable per mantenir el cicle de vida de tot ecosistema. Aquesta exposició és el nostre particular pluviòmetre: reuneix els deu treballs finalistes de la convocatòria Miquel Casablancas 2023, juntament amb els tres projectes desenvolupats al llarg del 2022 a través de les residències SAC-FiC.

La visita es farà de manera conjunta amb l’exposició “Arxiu Cabanyal”.

 

20.30 h

No fita, de Joana Capella

Acció en viu

Acció en viu vinculada a l’exposició “Si plou així, que no s’escampi!”. No fita és una expressió que es refereix a una pràctica que no persegueix un objectiu concret ni un resultat projectat. Dins d’un espai productiu, un cos es disposa a ballar mentre escolta una llista de reproducció de música que forma part del seu procés d’investigació. L’acció va acompanyada d’un document intern que l’artista ha escrit durant el procés de conceptualització.

 

Jump to map end

Llista de punts que es mostren al mapa

    Jump to map start