Museus i Programació

Dissabte, 14 de maig de 2022

MUHBA Oliva Artés

Espronceda, 142 (Parc Central del Poblenou). 08018 Barcelona

Tel.: 932 562 100

barcelona.cat/museuhistoria/ca/patrimonis/els-espais-del-muhba/muhba-oliva-artes

A les naus d’aquest espai fabril situat al bell mig del Poblenou es presenten, en clau d’història contemporània, temes diversos sobre la formació i la trajectòria de la metròpoli barcelonina.

 

EXPOSICIÓ

Interrogar Barcelona. De la industrialització al segle XXI”

Exposició que examina la trajectòria de Barcelona des del segle XVIII fins als nostres dies i que l’encara des d’angles diferents com el treball, la demografia, la immigració, els conflictes socials, el territori o el desenvolupament industrial.

Barcelona & futbol. El gran joc social del segle XX”

No es pot explicar la trajectòria contemporània de Barcelona sense tenir en compte l’impacte del futbol sobre la construcció social de la ciutat… des dels usos de l’espai públic, la internacionalització o l’economia; als mitjans de comunicació, els hàbits dominicals, el joc i les joguines i la vida quotidiana.

Obeliscs industrials. Xemeneies/BCN”

Projecte de recerca de Brian Rosa, geògraf urbà i fotògraf, actualment vinculat al Departament d’Humanitats de la UPF com a investigador Marie Curie. L’exposició mostra les xemeneies industrials preservades a Barcelona i convida a reflexionar sobre el seu significat.

 

COM S’HI ARRIBA

Metro: L4 (Poblenou i Selva de Mar).

Bus: (B25, H14 i V27).

Tram: Fluvià.

Llista de punts que es mostren al mapa