Museus i Programació

Dissabte, 13 de maig de 2023

Museu de Ciències Naturals de Barcelona - Parc del Fòrum

Pl. Leonardo da Vinci, 4-5. 08019 Barcelona

Tel.: 932 566 002

museuciencies.cat

PORTES OBERTES

Planeta Vida

“Planeta Vida” interpreta la Terra actual com a resultat de la interacció entre l’ambient químic i físic del planeta i els éssers vius. Els rius, les muntanyes i els oceans estan íntimament relacionats amb els organismes que hi viuen i tots junts formen un ecosistema global que actua regulant les condicions del planeta.

 

El Terrat Viu del Museu

El Terrat Viu, de 7.100 metres quadrats, té flora adaptada a les condicions ambientals de la Mediterrània, i en concret de Barcelona, i a la proximitat del mar. Els prats mediterranis de plantes anuals, que sobreviuen a la calor de l’estiu en forma de llavors quan la planta s’asseca o de bulbs sota terra, esperant millors condicions per tornar a brotar, són plantes adaptades a la proximitat del mar. Les basses d’aigua dolça tenen vegetació autòctona.

 

Hi havia una vegada... Ciència i contes

Una exposició de ciència i tecnologia que parteix de les històries màgiques de deu contes clàssics de la literatura infantil, explora fenòmens i conceptes de les ciències socials i naturals —com ara la física, la química, les matemàtiques, la geologia i la biologia— i els relaciona amb la nostra realitat.

 

Una mirada LGTBI+ a “Planeta Vida”

Recorregut per la diversitat sexual del món animal amb perspectiva LGTBIQA+. Allunyant-se dels estereotips i dels preceptes socials imposats de l’ésser humà, els animals viuen amb naturalitat afectiva, sexual i de gènere.

 

Imprescindibles. Les treballadores del Museu de Ciències Naturals de Barcelona 1917-1987

Per primera vegada un museu fa recerca i una exposició per desvetllar una part oculta de la seva història, la feina discreta però imprescindible durant 70 anys de mig centenar de dones anònimes: Com es deien? Què feien? Com van entrar al Museu? Quina formació tenien?

 

Mediateca

La Mediateca forma part del Centre de Documentació del museu. Hi trobareu un conjunt de llibres, documents sonors i audiovisuals relacionats amb la biodiversitat i geodiversitat del planeta adreçats a públics de totes les edats.

 

ACTIVITATS

De 20.00 a 23.00 h

Brutiful

Espectacle

Projecte transdisciplinari de recerca i reflexió sobre les relacions i interaccions possibles entre moviment, dibuix i espai escènic, expressat a través de la llum i el so, com a acció per copsar un temps emocional.

Sessions a les 20.00, 21.00, 22.00 i 23.00 h.

Durada: 15 minuts

 

COM S’HI ARRIBA

Metro: L4 (Maresme-Fòrum).

Bus: 7, B20 i H16.

Tram: Maresme-Fòrum.

Bicing: estacions 160 (av. Eduard Maristany) i 1 (Fòrum).

Jump to map end

Llista de punts que es mostren al mapa

    Jump to map start