Museus i Programació

Dissabte, 18 de maig de 2024

Museu Nacional d’Art de Catalunya

Parc de Montjuïc, s/n 08038 Barcelona

Tel.: 936 220 360

museunacional.cat

PORTES OBERTES 

Visita gratuïtament la col·lecció permanent i les exposicions temporals, fins a la 1.00 hores.

“Suzanne Valadon. Una epopeia moderna”. Descobreix una artista lliure al París de la Belle Époque! Valadon va fer de model per a artistes reconeguts com Degas, Renoir o Toulouse-Lautrec i, de manera autodidacta, es va convertir en una artista molt destacada de l’època, reconeguda per la crítica i el públic. Com ella mateixa va dir en una entrevista “Vaig tenir bons professors… em vaig fer a mi mateixa i vaig dir el que havia de dir.”

“El mirall perdut. Jueus i conversos a l’edat mitjana”. En aquesta exposició coneixeràs com es construeix la imatge de l’altre a través dels nostres prejudicis i manera de mirar. La mostra recupera el retrat dels jueus i conversos concebut pels cristians entre els segles XIII i XV.

“Longaron i Friday Foster. L’heroïna inesperada”. Als anys setanta, el dibuixant Jordi Longaron (Barcelona, 1933-2019) va publicar als diaris nord-americans vinyetes de Friday Foster, una intrèpida fotògrafa que va esdevenir un personatge subversiu, ja que va ser la primera protagonista afroamericana del còmic, una dona empoderada més enllà dels rols femenins del moment. A l’espai educArt es recullen els dibuixos originals del dibuixant català.

 

ACTIVITATS

Comentaris a peu d’obra i presentacions de les exposicions temporals i d’algunes de les obres d’incorporació recent al museu 

Visita guiada

Com cada Nit dels museus, l’equip d’educadores del MNAC ha preparat un itinerari temàtic en què es poden descobrir obres de la col·lecció i de les exposicions temporals amb un prisma contemporani. A més, presentarem una nova incorporació a la permanent.

 

Música i animació

Concert i taller

Enguany, retrem un homenatge musical a l’època que emmarca l’exposició temporal dedicada a Suzanne Valadon. Animarem la Nit amb l’original SoundTrack Orchestra, una orquestrina de setze músics que ens farà ballar amb els Balls de la Belle Époque, una música caracteritzada per l’optimisme i l’èxit popular dels espectacles de varietats a França i a tot Europa.

Coincidint amb la segona sessió de Balls de la Belle Époque, tindrem un taller de cakewalk, obert a tothom, a càrrec de Swing Maniacs.

Sessions: de 21.00 a 21.40 h; de 22.00 a 22.40 h (música i taller de cakewalk); de 23.00 a 23.30 h

 

I per acabar d’animar i omplir el museu de música, al llarg de la Nit tindrem la Marxing Band del Taller de Músics.

Sessions: de 20.30 a 21.00 h; de 21.40 a 22.00 h; de 22.40 a 23.00 h i de 23.30 a 00.00 h.

 

Oferta gastronòmica a la sala Oval

Gastronomia

No et perdis l’oferta gastronòmica pensada especialment per a l’ocasió amb el protagonisme de la cuina francesa. A més, tindràs descomptes a la Botiga del Museu!

Jump to map end

Llista de punts que es mostren al mapa

    Jump to map start