Museus i Programació

Dissabte, 13 de maig de 2023

Museu Picasso de Barcelona

Montcada, 15-23. 08003 Barcelona

Tel.: 932 563 000

museupicasso.bcn.cat

PORTES OBERTES

Col·lecció Picasso

La col·lecció, integrada per més de 4.200 peces, és la més completa que hi ha sobre els períodes de formació i joventut de Picasso. Per aquest motiu el Museu esdevé un centre de referència per a l’estudi de la seva obra pràcticament exhaustiva fins a l’època blava. La institució alberga també una important representació d’obres del 1917 i la sèrie de Las Meninas (1957), així com una completa col·lecció de gravats. També cal destacar l’arxiu format per un ric conjunt de fons documentals i fotogràfics. 

Reserva prèvia: https://entrades.eicub.net:8443/muslinkIII/venda/index.jsp?nom_cache=PICASSO&property=PICASSO&codiActiv=372&lang=1 

 

Carmen Calvo 

Aquesta exposició comença amb una petita retrospectiva de l’artista valenciana, seguida d’un conjunt d’obres que Calvo ha creat durant la pandèmia. Clou amb obres fetes expressament per a aquesta proposta i que s’inspiren en l’obra de Picasso.

Comissaris/àries: Emmanuel Guigon amb la col·laboració de Victoria Combalía.

Reserva prèvia: https://entrades.eicub.net:8443/muslinkIII/venda/index.jsp?nom_cache=PICASSO&property=PICASSO&codiActiv=372&lang=1

 

ACTIVITATS

De 19.00 a 21.00 h
Comparsa Visca Picasso!
Cultura popular

L’Institut de Cultura de Barcelona ha restaurat i ha recuperat la comparsa amb motiu de la commemoració dels 50 anys de la mort de Picasso i els 60 anys de la creació del museu. La comparsa la formen un conjunt de figures que escenifiquen elements destacats de la pictografia de Pablo Picasso i la seva vinculació amb Barcelona. La figura central és el mateix artista, representat amb la forma d’un capgròs. Hi ha dues altres figures molt característiques dels nostres entremesos populars: el gegant i la geganta, que aquí adopten les formes i significats d’un arlequí de l’època blava del pintor i d’una menina de la sèrie que el pintor va donar a la nostra ciutat.
 

De 20.00 a 22.00 h
Musicant Picasso
Concert

Així sona Picasso! El Conservatori del Liceu i el Museu Picasso s’uneixen en una proposta única per posar música a quatre de les obres més representatives de l’artista. Joves compositors creen i interpreten obres musicals inspirades en la col·lecció del Museu Picasso.

Amb reserva prèvia a museupicassobcn.cat.

Jump to map end

Llista de punts que es mostren al mapa

    Jump to map start