Rocking Modules

2024

Artistes

Hashtags
#rocking_modules

Museu Can Framis - C. Sancho de Ávila, 154-172

Autor:
Gijs Coenen

El joc permet a qui hi participa sortir de la realitat i definir, un cop més, el que és real i el que no ho és. És una acció “no seriosa” que submergeix les persones participants en una mena de formalitat única durant un temps determinat (Homo Ludens, 1944). L’artista visual Gijs Coenen explora la relació entre art i joc amb un seguit d’escultures que funcionen col·lectivament com a parc lúdic. Una d’aquestes escultures, un rocking module, reacciona a actes senzills com ara empènyer, estirar o esquivar. L’artista explora diversos aspectes del joc creant un seguit de mòduls, cadascun d’ells amb una resposta única al moviment. En aquesta sèrie, tothom qui contempla l’obra en forma part, doncs grans i petits es mouen instintivament amb els objectes. La llum aporta una tercera dimensió a aquesta dansa d’éssers humans i objectes, i convida les persones espectadores a participar-hi i a jugar.
Un projecte en col·laboració amb Werktank, Sookie Brarou i Juliette Bibasse.

L’escultor contemporani Gijs Coenen té l’estudi a Brussel·les, on explora les confluències de l’art, el disseny i el joc. La seva variada obra inclou escultures, dissenys funcionals i pintures, sempre estretament relacionats amb l’objecte tridimensional.
Inspirat per l’essència del joc humà, Coenen el fa servir com a catalitzador de les seves creacions. És per això que la seva obra està plena d’un desig irrefrenable d’interactuar amb una extensa gamma de tecnologies. Després de llicenciar-se a la MAD Faculty, on ara treballa com a tutor, Coenen va fer el seu aprenentatge amb l’escultor Renato Nicolodi, fet que va enriquir encara més els seus fonaments cap a una pràctica multidisciplinària. Aquesta barreja única d’influències ha fet de Coenen un artista entregat a la creació d’escultures interactives, que combina com ningú altre la feina manual amb els elements digitals.