Retrat de Katharina Pistor

Professora de Dret

Professora de Dret a la Columbia Law School des del 2001 i directora del Center on Global Legal Transformation de la Universitat de Columbia. Abans, Pistor va ser docent i investigadora a la Harvard Kennedy School i el Max Planck Institute for Foreign and International Law d’Hamburg. És investigadora associada del Centre for Economic Policy Research. El 2015 va ser escollida membre de l’Acadèmia de Ciències i Humanitats de Berlín-Brandenburg, i el 2021, membre de l’Acadèmia Europea de Ciències.

És una destacada acadèmica i escriptora especialitzada en govern corporatiu, economia i finances, drets de propietat, dret comparat i institucions jurídiques. El seu llibre més recent, The Code of Capital: How the Law Creates Wealth and Inequality, va ser reconegut com un dels millors llibres del 2019 pel Financial Times i el Business Insider.

Articles de Katharina Pistor

Il·lustració. © Susana Blasco / Descalza
Un futur incertQui escriu les regles del joc capitalista?

El joc capitalista consisteix a emprar un recurs social —el sistema jurídic— per obtenir un benefici privat. Es juga al servei dels actors privats, però els actors decisius no són els...

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Metròpolis