Retrat de Magí Camps

Periodista i escriptor

(Barcelona, 1961). És llicenciat en Filologia Catalana (Universitat de Barcelona) i en Ciències de la Informació (Universitat Autònoma de Barcelona).

Durant 25 anys ha estat el responsable lingüístic de La Vanguardia, primer en castellà i, des del 2011, també en català. De fet, va liderar l’equip multidisciplinari que va posar en marxa la versió en català del rotatiu. Ha estat el coordinador dels llibres d’estil en castellà i en català del diari i, des del 2018, és redactor de la secció de Cultura. Publica la secció setmanal “Lletra petita”, en què aborda qüestions lingüístiques relacionades amb l’actualitat. D’aquesta experiència en sorgeix el llibre Parla’m amb estil (Eumo, 2020).

En el camp de la ficció, ha publicat el recull de contes humorístics Sucamulla (Univers, 2022). És professor de traducció periodística a la Universitat Pompeu Fabra i membre de l’Institut d’Estudis Catalans, adscrit a la Secció Filològica.

Crèdit de la imatge: ©Cristina Gallego

Articles de Magí Camps

Retrat de Francesc Serés © Nikolaus Brade
“Durant el procés hem jugat amb foc i ens hem cremat”

Francesc Serés

Francesc Serés es connecta telemàticament des de Berlín per respondre les preguntes de Barcelona Metròpolis. L’escriptor hi viu des de fa un any, poc...

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Metròpolis