Fotografia de Violeta Kovacsics

Crítica cinematogràfica

Doctora en Comunicació i professora de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) i de la Universitat Pompeu Fabra. Ha participat en diversos llibres col·lectius, ha coordinat el volum Very Funny Things. Nueva Comedia Americana (Donostia Zinemaldia, 2012) i ha escrit 50 maneras de morir. Cine negro y poética de la fatalidad (Editorial UOC, 2022). 

Ha format part del comitè de selecció del Sitges Film Festival - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, on ha estat també responsable del departament de Publicacions, i és assessora de programació del Filmfestival Mannheim-Heidelberg. És col·laboradora habitual del programa La finestra indiscreta, de Catalunya Ràdio, i de la revista Caimán Cuadernos de Cine, com a membre del comitè de redacció. Va ser la primera dona a presidir l’Associació Catalana de la Crítica i l’Escriptura Cinematogràfica (ACCEC).

Articles de Violeta Kovacsics

© Miguel Ángel Chazo / Sitges Film Festival
“Cada vegada que començo un projecte, començo també un viatge”

J. A. Bayona

Aquesta entrevista ha trigat un temps a materialitzar-se. No és estrany. J. A. Bayona és un cineasta prolífic i, probablement, el director català amb més...

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Metròpolis