Pacte de ciutat per transformar la ronda de Dalt

El Ple de Barcelona ha aprovat la creació de la Comissió del Pacte per a la transformació de la ronda de Dalt i el seu entorn, l’òrgan que estudiarà i avaluarà les opcions de futur per al cobriment de la ronda amb el màxim de diàleg i consens. Hi estaran representades les entitats veïnals i socials, les institucions, diverses persones expertes i els grups municipals. A l’hora de concretar actuacions urbanístiques, es tindran en compte criteris de transició ecològica, urbanístics, econòmics i socials.

..
29/09/2023 - 13:17 h - Urbanisme i infraestructures Ajuntament de Barcelona

La Comissió del Pacte per a la transformació de la ronda de Dalt i el seu entorn servirà per trobar solucions tècniques, socials i econòmiques, amb el màxim de consens possible. Estarà presidida per un regidor o una regidora de l’oposició, i com a vicepresidents comptarà amb la primera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, i el regidor d’Horta-Guinardó, Lluís Rabell. Tindrà una oficina tècnica, una taula tècnica amb assessors i professionals de prestigi i una taula ciutadana amb la màxima pluralitat d’agents, visions i interessos.

Segona fase, barris del nord d’Horta-Guinardó

Fa ja més de trenta anys que es van construir les rondes, que enllacen i connecten barris però també en separen i generen soroll i contaminació. Per això, la ronda de Dalt es va cobrir al seu pas per barris com Canyelles, el Bon Pastor i Baró de Viver, i ara, per millorar la qualitat de vida del veïnat, cal continuar el cobriment als barris del nord d’Horta-Guinardó: Montbau, Vall d’Hebron, Sant Genís, la Teixonera i la Font del Gos.

Després de cobrir-se el tram comprès entre el Mercat de la Vall d’Hebron i l’Institut Vall d’Hebron (primera fase), el pas següent és el tram comprès entre l’avinguda de Jordà i l’avinguda de Vallcarca (el projecte executiu ja està en marxa). Les fases 3 i 4 inclouen els cobriments entre l’avinguda de Jordà i el carrer de la Granja Vella i entre els carrers de la Granja Vella i de l’Harmonia.

Notícies relacionades