Restriccions a la circulació per tasques de pavimentació als eixos verds de l’Eixample

La jornada més destacada és el diumenge 14 de maig en què hi haurà restriccions de carrils de circulació en més de 16 cruïlles de l’Eixample. En la majoria dels casos es mantindrà sempre un carril de circulació de vehicles i es desviarà el carril bici pels itineraris més propers.

..
11/05/2023 - 10:36 h

Continuen les obres dels eixos verds dels carrers del Consell de Cent, Rocafort, Comte Borrell i Girona i de les quatre places a les confluències entre aquests eixos verds. Concretament, s’hi realitzaran actuacions de pavimentació i senyalització horitzontal a tots aquests carrers i a les cruïlles i encreuament de carrers com Aragó, València, Diputació, Entença o Pau Claris, entre altres.

La jornada més destacada és el diumenge 14 de maig en què hi haurà restriccions de carrils de circulació en més de 16 cruïlles de l’Eixample. En la majoria dels casos es mantindrà sempre un carril de circulació de vehicles i es desviarà el carril bici pels itineraris més propers. Es garantirà l’accés a guals i serveis, mentre durin els treballs i algunes línies d’autobús es veuran afectades puntualment.

Les afectacions començaran el dissabte 13 de maig. El dia 14 es preveu el major nombre de talls i al llarg de la setmana següent i el cap de setmana del 20 de maig i el 3 de juny es faran les actuacions restants.

Es recomana evitar circular per aquestes vies si no és necessari, especialment el dissabte 14 de maig.

Afectacions destacades

A totes les actuacions en cruïlles sempre es garantirà el pas de bicicletes i vehicles motoritzats, però és possible que es puguin fer talls esporàdics de carrer per accés i sortida de maquinària. Aquets talls seran puntuals i de curta durada i s’indicaran sempre amb el suport d’operaris.

També hi haurà algunes actuacions concretes que implicaran afectacions al servei d’autobús i talls més amplis de calçada. Concretament:

El diumenge 14 de maig a la cruïlla del carrer del Consell de Cent amb el passeig de Sant Joan. Els treballs implicaran el tall total de la calçada lateral costat Llobregat del passeig de Sant Joan, entre els carrers d’Aragó i Diputació.  La circulació es desviarà per pels carrers d’Aragó – Bailèn – Gran Via (tronc central o lateral). Es veurà afectada la circulació de les línies d’autobús 6, 19, D50 i V19, les quals es desviaran pel carrer de Bailèn. Les parades associades dins del tram afectat restaran fora de servei mentre durin els treballs.

També el diumenge 14, a la cruïlla de la Gran Via de les Corts Catalanes amb el carrer del Comte Borrell i el carrer de Rocafort hi haurà un tall total del lateral muntanya de la Gran Via entre els carrers del Comte Urgell i Entença. Hi haurà afectacions a la circulació de les línies 52 i H12.  El desviament de trànsit es farà pels carrers de Villarroel – Sepúlveda – av. Paral·lel – Pl. Espanya. La circulació de bicicletes es desplaçarà a la terciana de la banda muntanya.

I a la cruïlla del carrer de Girona amb la Gran Via de les Corts Catalanes es tallarà totalment el lateral muntanya de la Gran Via entre els passeig de Sant Joan i el carrer del Bruc. El desviament de trànsit es farà pels carrer de Roger de Flor – Diputació – pg. Gràcia – reincorporació a lateral Gran Via. Es veurà afectada la circulació de les línies 7, 54 i H12 i les parades dins del tram afectat restaran fora de serveis mentre durin els treballs.

El dilluns 15 de maig a la cruïlla del carrer del Consell de Consell de Cent amb la Rambla de Catalunya, inicialment es tallarà la calçada costat Llobregat i quedaran en atzucac dos trams de la Rambla de Catalunya, entre el carrer de la Diputació i el carrer d’Aragó fins al carrer del Consell de Cent. Un cop finalitzada la calçada lateral Llobregat, es realitzarà la calçada lateral Besòs i quedarà també en atzucac el mateix tram.