S’acaben els treballs per retirar la llosa de Sant Antoni

Les obres per retirar la llosa de formigó on durant anys va estar col·locat l’antic mercat provisional de Sant Antoni s’han acabat aquesta setmana, d’acord amb el compromís assumit amb el veïnat. Amb els treballs, s’ha adequat el paviment de la zona i s’hi han instal·lat bancs, cadires i jardineres perquè la gent hi pugui passejar i per a usos socials i comunitaris.

..
10/03/2023 - 14:08 h - Superilla Barcelona evazquez

Una vegada acabades les obres, a partir d’avui a la tarda, tornen les activitats lúdiques i culturals de qualitat obertes i gratuïtes per a la ciutadania. Així, s’han tornat a instal·lar dues guinguetes al tram de la ronda entre els carrers del Comte d’Urgell i Floridablanca:

  • Àgora infantil i familiar: amb jocs de taula i espais lúdics
  • Àgora juvenil i adulta: amb espai de taules, cadires i materials com llibres i revistes

La proposta de dinamització, impulsada pel Pla de barris, va tenir un gran èxit d’acollida i participació entre el veïnat, i busca promoure la relació entre el Raval i Sant Antoni i consolidar una dinàmica de veïnificació de cara a la futura transformació de l’espai.

La proposta definitiva

L’avantprojecte final de la reforma de la ronda és fruit del procés participatiu dels últims mesos amb el veïnat i preveu una gran plaça pacificada i sense cotxes, més verd i més vida veïnal.

Entre Villarroel i Floridablanca es projecta un nou espai amb paviment diferenciat i totalment lliure de vehicles, destinat a usos ciutadans, que s’unirà a la nova plaça del Pes de la Palla, que es convertirà en una superàrea de joc.

S’hi integra el pas de les bicicletes, només hi ha un carril bus exclusiu de baixada entre Villarroel i Comte d’Urgell, es renoven el carrer de Tamarit i la plaça del Dubte i es creen dues placetes a l’encreuament amb Casanovas i amb Tamarit.

Ara s’ha d’acabar la redacció del projecte executiu i fer tots els tràmits, i està previst que les obres puguin començar a finals d’estiu.

Notícies relacionades