Descobreix
tots els espais!

Sales d’espectacles

BCN Clàssics
Nova temporada de concerts del cicle de música clàssica BCN Clàssics.
La vuitena temporada té lloc al Palau de la Música Catalana, d’octubre a juny. BCN Clàssics porta a la ciutat de Barcelona els concerts d’algunes de les millors orquestres, amb directors i solistes internacionals, que interpreten grans obres del patrimoni universal, així com obres del patrimoni musical català.
+ Més Informació
- Menys informació
IBERCAMERA
Ibercamera és una promotora privada de música clàssica que, al llarg dels seus quaranta anys de trajectòria, ha organitzat concerts inoblidables amb directors, solistes i orquestres internacionals de renom.
A Ibercamera cultivem tots els gèneres i les èpoques de la música: des del barroc i el classicisme fins a les avantguardes, passant pel Romanticisme; de les grans obres simfòniques, que són eix essencial de la temporada, fins a la intimitat de la música de cambra i el recital. Si t’agraden les grans orquestres i la música de cambra, Ibercamera t’ofereix la possibilitat d’escoltar obres que no et deixaran indiferent.
+ Més Informació
- Menys informació
L'Auditori Barcelona
L’Auditori és l’equipament públic musical més important de Catalunya. Obra de l’arquitecte Rafael Moneo, es va inaugurar el març del 1999. Enguany, celebra el 25è aniversari.
És la seu de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), la Banda Municipal de Barcelona i el Museu de la Música de Barcelona, i del Centre Robert Gerhard per a la promoció del patrimoni musical català. L’Auditori és membre des del 2007 de l’ECHO (European Concert Hall Organisation), l’associació d’auditoris més important d’Europa.
+ Més Informació
- Menys informació
Gran Teatre del Liceu
El Liceu, un dels teatres més solemnes de l’arquitectura europea del segle XIX, es va inaugurar l’any 1847. Destruït posteriorment per un incendi el 1994 i reinaugurat el 1999, el Liceu és avui un dels símbols identificadors de la ciutat de Barcelona i un equipament fonamental del seu patrimoni cultural. Amb 2.292 localitats, és un dels teatres d’òpera més grans del món. Ofereix representacions operístiques, espectacles de dansa, concerts, recitals i espectacles per al públic infantil.
Els objectius del Gran Teatre del Liceu, com a entitat pública, són la creació d’obres d’art que tenen la música com a llenguatge preferent i la difusió d’aquest art entre el nombre més ampli possible de ciutadans. El Liceu ha estat el bressol de grans veus i de grans moments artístics, una tradició que continua avui amb temporades que equilibren òperes de repertori amb títols innovadors i de reconeixement.
+ Més Informació
- Menys informació
Mercat de les Flors
El Mercat de les Flors és un espai escènic referent, únic a tot l’Estat, on conviuen tot tipus d’expressions creatives: dansa contemporània, flamenc, hip-hop, circ, espectacles familiars, performances, etcètera.
És un centre compromès amb el talent i la creativitat, on tothom pot trobar un espectacle per emocionar-se.
+ Més Informació
- Menys informació
Palau de la Música Catalana
I si poguessis entrar en una capsa de música i viure l’experiència d’un concert des d’un racó màgic? El Palau de la Música Catalana continua encisant generacions que estimen la música, enlluernades pels sentits.
En aquesta joia modernista, patrimoni de la humanitat per la UNESCO i seu de l’Orfeó Català, s’hi poden descobrir els i les millors pianistes del món, les veus més apassionades, grups que proposen aventures musicals introspectives i explosives, i programes que encara avui desvetllen l’essència i els sentiments més profunds. Perquè assistir a un concert no és mai el mateix que anar al Palau.
+ Més Informació
- Menys informació
SAT! Sant Andreu Teatre
Amb vint anys de programació estable, el SAT! Teatre és un espai dedicat a l’exhibició de les arts escèniques amb dues línies de programació principals: el teatre familiar i la dansa contemporània. A més d’un dels únics espais d’exhibició regular de dansa contemporània a la ciutat de Barcelona, el SAT! dona suport a les companyies catalanes a través del projecte Aliansat, i alhora presenta companyies internacionals en el marc del Festival Dansat i la Dansa Metropolitana.
+ Més Informació
- Menys informació
Teatre Lliure
El Teatre Lliure de Barcelona és un dels centres de creació i exhibició escènica més importants de l’Estat espanyol. Té dues seus: una a Montjuïc, amb una sala gran i una de petit format, i l’altra a Gràcia, amb una sala de format mitjà.
Aquests espais presenten espectacles a partir de textos i propostes de diverses disciplines i llenguatges escènics, i concentren l’activitat en quatre grans àmbits: la creació, la cultura, l’educació i l’acció social. El públic és una peça fonamental que en cada funció comparteix sentiments individuals i col·lectius, i fa de la vivència del teatre un plaer cultural.
+ Més Informació
- Menys informació
Teatre Nacional de Catalunya
El Teatre Nacional de Catalunya és un edifici de l’arquitecte català Ricardo Bofill, inspirat en un temple clàssic grecoromà, que es va inaugurar el 1997.
La programació del TNC vol contribuir al creixement cultural a través de les arts escèniques. Hi trobaràs espectacles per a tots els públics. El TNC, una porta al món.
+ Més Informació
- Menys informació
Franz Schubert Filharmonia
La Franz Schubert Filharmonia ha gaudit des dels seus inicis d’una gran rebuda per part del públic, tant per la seva qualitat artística com per la rellevància dels seus programes.
Formada per una nova generació dels millors músics del país, que actuen sota la inspirada direcció de Tomàs Grau, director titular i artístic, la formació ha col·laborat amb solistes com Anne-Sophie Mutter, Maria João Pires, Joshua Bell, Mischa Maisky, Midori o Ivo Pogorelich, i amb directors com Josep Pons, Rinaldo Alessandrini, Antoni Ros Marbà o Gábor Takács-Nagy, entre altres.
+ Més Informació
- Menys informació

Espais patrimonials

Caixaforum Barcelona
CaixaForum ofereix una programació d’exposicions temporals d’art antic, modern i contemporani, i activitats de diversos formats per a tots els públics.
També s’hi poden visitar, de manera permanent, la instal·lació "Hinter dem Knochen wird gezählt - Schmerzraum" (‘Es compta darrere de l’os – Espai de dolor’) de Joseph Beuys i l’espai d’Experiències Immersives. CaixaForum és un dels espais més dinàmics, actius i vius de la ciutat.
+ Més Informació
- Menys informació
Castell de Montjuïc
El Castell de Montjuïc és un equipament municipal situat al damunt d’una terrassa rocosa a més de 170 metres d’altitud sobre el nivell del mar, al cim de la muntanya de Montjuïc de Barcelona.
Es tracta d’una antiga fortalesa militar amb una dilatada història vinculada a la ciutat, que ha iniciat una nova etapa.
+ Més Informació
- Menys informació
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona - CCCB
El CCCB és un centre cultural multidisciplinari dedicat a explorar els grans temes de la societat contemporània per mitjà de diferents llenguatges i formats.
Presenta un extens programa que inclou grans exposicions temàtiques, cicles de conferències i trobades literàries, projeccions audiovisuals i festivals.
+ Més Informació
- Menys informació
CosmoCaixa
El Museu de la Ciència CosmoCaixa és un dels museus de ciència pioners a Europa i conserva a les seves dependències bona part de l'edifici modernista original, avui dia integrat en l'entorn.
Després de diverses remodelacions a gran escala, CosmoCaixa exhibeix avui totes les millores ambientals que s'han pogut aconseguir seguint les directrius del projecte Edifici verd, edifici que educa. Ha plogut molt des que CosmoCaixa va obrir les portes el 2004, de resultes de la gran intervenció arquitectònica dels arquitectes Esteve i Robert Terradas, els quals van respectar i integrar l'edifici modernista original, d'un valor patrimonial incalculable, van abordar la nova construcció integrant les sales d'exposicions i dotant l'entorn amb una plaça de la Ciència en una construcció moderna de grans atractius, com són la zona del Bosc Inundat, el Jardí Vertical i un cub de vidre a cavall entre l'edifici modernista i la plaça, obra de gran bellesa i originalitat. El projecte museístic va ampliar les dependències del Museu de la Ciència de la Fundació "la Caixa" i va situar CosmoCaixa en la llista dels museus de ciència més moderns d'Europa. La responsabilitat social i la protecció del medi ambient són dos emblemes de CosmoCaixa. És per això que des de fa anys hem emprès nombroses millores ambientals que s'emmarquen en el projecte Edifici verd, edifici que educa. A hores d'ara, les fites obtingudes en eficiència, gestió dels recursos i protecció de la biodiversitat ens impulsen a continuar per aquest camí, mentre perseguim les cotes de sostenibilitat més altes possibles.
+ Més Informació
- Menys informació
El Born Centre de Cultura i Memòria
El Born Centre de Cultura i Memòria és un conjunt patrimonial de gran valor històric i un centre de cultura i de memòria al servei de la ciutadania.
L’equipament dona una nova vida a l’edifici que havia estat el Mercat del Born entre 1876 i 1971 i recupera les restes arqueològiques excepcionals que van quedar al descobert durant els treballs d’excavació. Hi trobaràs exposicions, activitats educatives i familiars, jornades i debats, així com una variada oferta cultural enfocada a difondre l’arqueologia i la història i a reflexionar sobre com construïm la nostra memòria col·lectiva.
+ Més Informació
- Menys informació
Fundació Antoni Tàpies
La Fundació Antoni Tàpies és un museu que organitza regularment exposicions d’obres d’Antoni Tàpies, així com mostres d’art contemporani.
El programa d’activitats per a joves i les seves famílies inclou propostes creatives relacionades amb les exposicions i amb la història de l’edifici modernista de Lluís Domènech i Montaner, seu actual de la Fundació.
+ Més Informació
- Menys informació
Museu Frederic Marès
Museu que conserva les col·leccions de l’escultor Frederic Marès (1893-1991) donades a la ciutat de Barcelona l’any 1946: Escultura (món antic fins al segle XIX), Gabinet del Col·leccionista (ventalls, pipes, rellotges, joies, fotografies i joguines, entre molts altres objectes) i Estudi-biblioteca de Frederic Marès (mostra de l’obra escultòrica del mateix Marès).
+ Més Informació
- Menys informació
Fundació Joan Miró. Centre d'Estudis d'Art Contemporani
La Fundació Joan Miró és un centre viu i obert al món on es pot descobrir i explorar l’obra de Joan Miró i d’altres creadors. És un lloc per a la participació i el diàleg d’idees i disciplines artístiques.
Un espai concebut per Joan Miró en col·laboració amb l’arquitecte Josep Lluís Sert, amb la voluntat d’apropar l’art a tothom.
+ Més Informació
- Menys informació
Museu d'Art Contemporani de Barcelona
El MACBA és una institució que té per missió fer viure l’art contemporani i que presta una atenció especial a l’art contemporani català. Fusiona la responsabilitat de mirar cap al passat recent —de l’art— amb la construcció del seu futur.
Treballa des de l’art i des de les experiències artístiques i renuncia a lectures unívoques i hegemòniques. Des que es va obrir el 1995, el MACBA s’ha convertit en una institució fonamental en el procés de construcció d’una col·lecció pública d’art a Catalunya i ha exercit un paper decisiu en la reflexió, la recerca i la divulgació sobre l’art contemporani.
+ Més Informació
- Menys informació
Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes
El Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, fundat l’any 1326 per la reina Elisenda de Montcada, tercera esposa de Jaume II, és un testimoni cultural i històric únic de la comunitat de clarisses, que hi visqué de manera pràcticament ininterrompuda des del 1327 fins a l’any 1982.
L’edifici constitueix un dels millors models del gòtic català, tant per l’església com pel claustre de tres plantes, un dels exemples més espaiosos i harmònics d’aquest estil. El seu patrimoni artístic és un referent per a l’estudi dels costums, les modes i els models vida religiosa i secular.
+ Més Informació
- Menys informació
Museu d’Història de Barcelona (MUHBA)
El Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) ja té una llarga història: ideat al llarg del primer terç del segle XX i prefigurat al Pavelló de Barcelona de l’Exposició Internacional del 1929, finalment va ubicar la seva seu principal el 1943 a la Casa Padellàs i a la plaça del Rei.
Altres espais del museu són el Temple d’August, la Via Sepulcral Romana, la Domus d’Avinyó, la Domus de Sant Honorat, la Porta de Mar i les termes portuàries, el Call, Santa Caterina, la Casa del Guarda del Park Güell, Vil·la Joana, la Casa de l’Aigua, Fabra i Coats, el Refugi 307, el Turó de la Rovira, Oliva Artés i el Bon Pastor.
+ Més Informació
- Menys informació
Museu d'Arqueologia de Catalunya - MAC Barcelona
Situat en l’entorn privilegiat del parc de Montjuïc, un dels pulmons verds de la ciutat, el Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) et convida a fer un viatge a les arrels mil·lenàries de Catalunya i de la Mediterrània occidental.
Els més de 3.000 metres quadrats d’exposicions, amb una selecció de les millors peces de la prehistòria fins a l’edat antiga, i una variada oferta d’activitats, converteixen el MAC en un destí ineludible per als amants de l’arqueologia, l’art i la història.
+ Més Informació
- Menys informació
Museu d'Història de Catalunya
El Museu d’Història de Catalunya t’ofereix un relat interactiu i amè de la història de Catalunya des dels temps més remots fins als nostres dies, i es complementa amb tot un seguit d’activitats educatives i culturals, projectes de conservació, tallers i exposicions temporals.
Volem esdevenir un centre cultural obert i accessible a tots els públics i oferir als nostres visitants l’oportunitat d’aprendre, debatre i gaudir de la història en totes les seves vessants.
+ Més Informació
- Menys informació
Museu de la Música de Barcelona
El Museu de la Música de Barcelona és la institució de l’Ajuntament de Barcelona dedicada a l’experimentació i la reflexió sobre les activitats musicals.
És una àgora de trobada i un lloc de debat, coneixement i gaudi estètic que ha de permetre a la ciutadania ser més conscient de com el fet musical construeix les nostres emocions individuals i socials, i més capaç de decidir-ne les maneres, els valors i els interlocutors. Més enllà de la contemplació d’instruments i de documents i de la conservació del patrimoni, els objectes han de fer possible el diàleg entre l’emoció i la reflexió.
+ Més Informació
- Menys informació
Museu de Ciències Naturals de Barcelona
El Museu de Ciències Naturals de Barcelona és una institució amb més de cent quaranta anys d’antiguitat, dedicada a la conservació, la recerca i la difusió del patrimoni natural i compromesa amb el debat de les problemàtiques mediambientals.
+ Més Informació
- Menys informació
Disseny Hub Barcelona
El Disseny Hub Barcelona és un centre de referència per a la divulgació del patrimoni i la cultura del disseny. Desplega polítiques de promoció en els àmbits del disseny, la moda, els audiovisuals, l’artesania, l’arquitectura, etc., i acull el talent creatiu de la ciutat i hi dona suport, treballant amb els centres de formació, els creadors i els entorns empresarials. Aquests objectius es tradueixen en una programació que vol divulgar aquestes disciplines i apropar-les a la ciutadania a través d’exposicions i activitats per a tots els públics, com les que impulsa el Museu del Disseny.
+ Més Informació
- Menys informació
Museu Etnològic i de Cultures del Món
Ubicat en dues seus diferents, la Seu Montcada, al carrer de Montcada, 12, i la Seu Montjuïc, al passeig de Santa Madrona, 16, el Museu Etnològic i de Cultures del Món convida a reflexionar sobre les societats a partir d’un patrimoni cultural material de més de setanta mil peces d’arreu del món.
+ Més Informació
- Menys informació
Museu Marítim de Barcelona
El Museu Marítim de Barcelona és un espai que impulsa la interpretació i la difusió de la cultura marítima catalana d’una forma innovadora, participativa i pròxima a la societat i al territori, mitjançant la recerca, la conservació i la salvaguarda del patrimoni.
Vol ser una institució de referència de la cultura marítima mediterrània, oberta i accessible a tota la societat, i cooperativa amb les persones i les organitzacions.
+ Més Informació
- Menys informació
Museu Picasso
El Museu Picasso de Barcelona és el testimoni més evident de l’estimació que Picasso sentia envers la Ciutat Comtal.
La col·lecció, integrada per unes cinc mil peces, és la més completa que hi ha del període de formació de Picasso, cosa que converteix el museu en un centre de referència per a l’estudi de l’obra primerenca de l’artista. En aquest sentit, destaca un conjunt excepcional d’obres fetes a Màlaga, la Corunya, Barcelona, Madrid i Horta de Sant Joan, que són testimoni tant de la sòlida formació acadèmica de l’artista com de la seva forta personalitat artística i incipient llibertat creadora. A més, la col·lecció també és rica en obres de joventut que evidencien la ràpida assimilació que Picasso va fer de les tendències més avantguardistes imperants a la Barcelona del tombant de segle i al París de la Belle Époque.
+ Més Informació
- Menys informació