Sustainable gastronomy and food: people, produce and planet

Image
Barcelona REACT 2022 - Gastronomia i alimentació sostenibles: persones, producte i planeta 01
Image
Barcelona REACT 2022 - Gastronomia i alimentació sostenibles: persones, producte i planeta 02
Image
Barcelona REACT 2022 - Gastronomia i alimentació sostenibles: persones, producte i planeta 03
Image
Barcelona REACT 2022 - Gastronomia i alimentació sostenibles: persones, producte i planeta 04
Image
Barcelona REACT 2022 - Gastronomia i alimentació sostenibles: persones, producte i planeta 05
Image
Barcelona REACT 2022 - Gastronomia i alimentació sostenibles: persones, producte i planeta 06
Image
Barcelona REACT 2022 - Gastronomia i alimentació sostenibles: persones, producte i planeta 01
Image
Barcelona REACT 2022 - Gastronomia i alimentació sostenibles: persones, producte i planeta 02
Image
Barcelona REACT 2022 - Gastronomia i alimentació sostenibles: persones, producte i planeta 03
Image
Barcelona REACT 2022 - Gastronomia i alimentació sostenibles: persones, producte i planeta 04
Image
Barcelona REACT 2022 - Gastronomia i alimentació sostenibles: persones, producte i planeta 05
Image
Barcelona REACT 2022 - Gastronomia i alimentació sostenibles: persones, producte i planeta 06

Thursday, March 31

15:30 h - 16:45 h

Auditori (Disseny Hub)

In recent decades, food and gastronomy have formed part of Barcelona’s success as a tourist attraction. The post-Covid scenario presents various challenges and opportunities for defining the role of food in the city's identity, improving sustainable economic development, the well-being of city residents and food education.

In this session, we want to discuss the city and its role in developing a high-quality, diverse culinary offering, for both the local population and visitors, and how we must tackle the main human challenges we face in order to be competitive, such as sustainability, local food, zero waste and new business models.