Barcelona, compromesa amb la promoció esportiva del criquet

..
14/11/2023 - 17:37 h

Diversos projectes han permès portar el criquet a les escoles i ampliar els espais per a la seva pràctica.

L’Ajuntament de Barcelona ha donat suport al projecte Criquet Jove BCN, gestionat per la FEEB i el Centre d’Estudis Africans i Interculturals i finançat per l’Institut Barcelona Esports (Convivim Esportivament) i el Programa BCN Interculturalitat.

Aquesta iniciativa que porta ja 10 anys, ha treballat per aconseguir espais, recursos, monitoratge, material per a molts equips de la ciutat (gairebé 200 participants i 12 equips). També s’han format monitors i monitores referents de les comunitats, els quals han adquirit tasques de responsabilitat. Així mateix, s’ha format al professorat d’educació física perquè cada curs unes 800 alumnes de la ciutat practiquin aquest esport a les aules.

Per tal de facilitar l’accés a la pràctica esportiva i als seus beneficis, des del projecte de promoció esportiva, amb la col·laboració d’entitats i serveis del territori, s’han cedit nombrosos espais municipals de manera gratuïta, dedicats a diverses pràctiques esportives, entre elles també el criquet.

Concretament, en el marc del projecte Convivim Esportivament, al llarg dels últims anys l’Ajuntament ha ofert espais per a la pràctica del criquet com: el Camp Baró de Viver, el Camp de Trinitat Vella, el Camp de Julià de Campmany, la Pista Negra, les Pistes Francesc Abad, o el Camp del Turó de la Peira, entre d’altres. Així com nombroses escoles i instituts han cedit les seves instal·lacions per aquesta pràctica esportiva com poden ser l’Escola Calderón de la Barca, l’Escola Eduard Marquina, l’Escola Concepció Arenal o l’Institut Picasso, entre d’altres.

Així mateix, la promoció del criquet femení ha fet que durant molts anys a Barcelona hi hagi els únics equips femenins de l’estat i que la selecció espanyola estigui gairebé íntegrament formada per noies de Barcelona. En aquesta activitat sobre criquet jove femení, organitzada per l’Espai Avinyó, tres joves comparteixen la seva experiència i necessitats sobre un dels esports més populars entre les comunitats asiàtiques de Barcelona.

En aquest sentit, els testimonis de cinc joves de diversos barris de la ciutat reflexionen també en aquesta entrevista sobre el camí ja recorregut i les necessitats i reptes encara pendents que interpel·len el conjunt de la ciutat per tal d’avançar cap a una societat més justa i equitativa.