Tot llest per gaudir de la 16a Festa de la Ciència?

Festa de la Ciència
08/06/2023 - 19:20 h - Ciència Ajuntament de Barcelona

Ja és aquí! Aquest cap de setmana, el 10 i 11 de juny, la 16a Festa de la Ciència aterra a la Rambla de Prim i al Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Amb 177 activitats, moltes de les quals ofereixen més d’un passi, aquesta gran trobada farà partícip el públic de totes les edats de la cultura científica i dels processos pels quals generem nou coneixement basat en l’evidència i l’experimentació. Per gaudir al màxim aquesta Festa, tot seguit trobaràs algunes recomanacions pràctiques.

Aquesta Festa se celebra al tram de la Rambla de Prim que hi ha entre el carrer de Llull i la plaça de Llevant, així com en el Museu de Ciències Naturals de Barcelona en la seva seu de l’edifici del Fòrum. Per arribar-hi, es recomana utilitzar el transport públic. Les opcions són múltiples: diverses línies d’autobús (7, 136, H16, V29, V31 V33), la línia 4 del metro (línia groga, estació El Maresme | Fòrum), la línia T4 del Tram, i el Bicing

Tots els espais de la Festa són d’accés lliure i gratuït, sense inscripció prèvia. En el tram de la Rambla de Prim, hi trobaràs dos punts d’informació on el personal de suport de la Festa t’ajudarà a organitzar-te i a resoldre tots els teus dubtes.

L’horari de la Festa és el dissabte d’11 a 21 hores i el diumenge d’11 a 20 hores. Són jornades a l’aire lliure força llargues, amb molts espais per visitar, per la qual cosa es recomana dur calçat còmode i algun tipus de protecció solar. Al tram de la Rambla de Prim hi ha dues fonts d’aigua, però si necessites fer una parada per recuperar forces o hidratar-te, als voltants de la zona també hi ha bars i botigues.

Si ets d’organitzar-te la visita per anar directament a aquelles activitats que més t’interessen, utilitza el cercador web i filtra les activitats per diversos criteris: franges horàries, edats recomanades, àmbits temàtics, tipus d’activitats, espais… En canvi, si ets més d’arribar a la Festa i deixar-te portar per les activitats amb què et trobis i fer consultes esporàdiques al programa, també les pots fer còmodament in situ des del mòbil. I si ho prefereixes, als punts d’informació que hi haurà habilitats trobaràs programes de mà en format graella, que també et pots descarregar en PDF del web.

Una de les novetats d’aquesta Festa és el joc de pistes “Descobreix l’enigma”. Per participar-hi, hauràs de recollir una butlleta en algun dels punts d’informació de la Rambla de Prim o al Museu de Ciències Naturals de Barcelona, que celebrarà jornades de  portes obertes durant tot el cap de setmana. Un cop l’hagis completat i hagis resolt l’enigma, hauràs de dipositar la butlleta en alguna de les urnes que trobaràs als punts d’informació.

Recorda també que si fas fotografies i les comparteixes a les teves xarxes socials, pots utilitzar el hashtag #FestadelaCiència.

Planifica’t bé el cap de setmana per gaudir al màxim la 16a Festa de la Ciència! Un munt de sorpreses t’esperen a la Rambla de Prim. Descobreix-les i experimenta la ciència!