Tornar

Imatge il·lustrativa de l'activitat.

Un món de contes

Els ‘Contes sota l’escala’ de la Casa Orlandai són ja un clàssic de la programació familiar d’aquest equipament de Sarrià.

De gestió comunitària, la Casa Orlandai promou l’art i la transformació social des de la convivència, el respecte i la llibertat. Els tallers i altres activitats culturals que s’hi programen afavoreixen, a més, un desenvolupament públic i social més proper i participatiu, necessari (si no imprescindible) per a la construcció d’una societat més justa.

Aquest caràcter comunitari i participatiu s’aprecia també a la programació d’activitats familiars, en la qual s’emmarquen els Contes sota l’escala, una oportunitat per gaudir dels contes en família en un racó màgic: l’escala del vestíbul d’aquest edifici de llarga història. Allà, tots els divendres a la tarda, les nenes i els nens de 3 a 8 anys saben que trobaran un espai amic, un lloc per escoltar contes divertits, meravellar-se amb unes il·lustracions acolorides i fer un treball manual, sempre sota l’acompanyament de la Maria Mendoza, conductora d’aquest cicle.

La Maria, formada en belles arts, dansa i teatre, i dedicada des de sempre al món educatiu extraescolar (expressió corporal, plàstica per a infants...), escull per a cada sessió un llibre de gran bellesa visual i contingut educatiu, que transmeti a la canalla valors positius i de pau i justícia social. La narració s’obre i es tanca amb una cançó, i va seguida d’un petit taller de treballs manuals relacionat amb el personatge principal del conte. Ningú queda fora de l’activitat: les nenes i els nens més petits disposen de gomets de colors per entretenir-se mentre els més grans treballen en la seva creació. Cada infant o grup d’infants ha d’anar acompanyat d’una persona adulta, que participa igualment en la pràctica plàstica.

Els pròxims Contes sota l’escala seran els dies 26 de maig, 2 i 9 de juny. Si encara no hi heu participat, ara teniu una nova ocasió per fer-ho!

Data de publicació: Dijous, 25 maig 2023
  • Comparteix