Tornar

Fotografia d’un dels tallers del Museu Picasso Barcelona.

Descobrir en família l’univers artístic de Picasso

El Museu Picasso de Barcelona presenta un conjunt de tallers que us permetran explorar l’obra de l’artista. 

Voleu gaudir de l’art en família? Aleshores, no us perdeu la programació que ha preparat el Museu Picasso Barcelona amb tres tallers que comencen aquest mes de març. Aquestes són propostes per acostar l’obra de Pablo Picasso a tota de la família i així conèixer de manera lúdica la Col·lecció Picasso, com també l’exposició Bernard Plossu. Paisatges catalans de Picasso, inaugurada l’1 de març. Ho teniu tot preparat per aprendre de manera participativa i creativa?

Amb relació a la Col·lecció Picasso, podreu gaudir de dos tallers a càrrec de l’equip d’educadores d’Àgora Serveis Culturals. D’una banda, l’activitat Soc d’una sola peça? us permetrà esbrinar els mecanismes que empraven els cubistes per plasmar l’entorn. Mitjançant la selecció d’una de les persones participants com a model, explorareu la relació entre el cos i el moviment. Durant el taller, observareu com el cos està format per diferents formes que poden combinar-se lliurement per a poder crear una obra d’art cubista i entendre aquesta manera de representar la realitat. Aquest és un taller per a infants de 5 a 11 anys que es durà a terme de 17 h a 19 h, el 16 de març; 13, 20 i 27 d’abril; i 11 de maig. 

D’altra banda, el taller De Picasso a Picasso aniràs i el dau tiraràs! presenta un tauler gegant que usa les mateixes normes del joc de l’oca, però les caselles i els rodolins estan inspirats en Picasso. Així doncs, fareu equips i avançareu per mitjà del que heu après amb la visita a les sales del museu, especialment, quant a la història de Picasso i la ciutat de Barcelona. A més, utilitzareu el cos per jugar i, potser, fins i tot, haureu de tirar el dau entre dos. L’activitat és per a infants de 5 a 11 anys i es farà el 25, 26 i 27 de març, d’11 h a 13 h. 

Pel que fa a l’exposició temporal Bernard Plossu. Paisatges catalans de Picasso, comissariada per Emmanuel Guigon, us espera l’activitat Territoris foto-gràfics, conduïda per l’artista Món Casas, de Clicme·educació. Us endinsareu en una descoberta fotogràfica de l’entorn com a paisatge personal, inspirada en l’obra de l’artista Bernard Plossu. Aquest fotògraf va seguir els itineraris vitals de Picasso pels paratges catalans en una mena de “dietari fotogràfic” en el qual retratava indrets que són essencials per conèixer la riquesa artística de l’artista malagueny. De la mateixa manera que Plossu, al llarg del recorregut pels voltants del museu, buscareu imatges que us evoquin l’obra de Picasso i les capturareu amb la vostra mirada. Aquest taller va dirigit a infants a partir de 5 anys i  tindrà lloc el 9 i 23 de març; 6 d’abril; 4 i 5 de maig, de 17 h a 19 h. 

Aprofiteu l’ocasió de gaudir en família de les activitats que s’organitzen en el marc de la Col·lecció Picasso, així com de l’exposició Bernard Plossu. Paisatges catalans de Picasso per aproximar-vos a l’obra de Picasso. Les dates varien segons els tallers, així com els horaris. El preu de l’entrada és de 4,5 € i, si voleu comprar-la, podeu fer-ho des de la pàgina web del Museu Picasso de Barcelona

Data de publicació: Divendres, 08 març 2024
  • Comparteix