Tornar

Sarah Moon, “La funambule”, 2003.

El món oníric i enigmàtic de Sarah Moon

L’exposició El temps s’atura ofereix un recorregut per la trajectòria de l’artista amb més de vuitanta fotografies.

Foto Colectania inaugura el 19 de juny una mostra perquè us capbusseu en el misteri, la bellesa i la poesia de l’univers creatiu de Sarah Moon (França, 1941), una figura emblemàtica de la fotografia contemporània, reconeguda per capturar moments onírics i enigmàtics que van més enllà de la realitat. A través d’una àmplia selecció d’imatges, la mostra us permetrà explorar la profunditat i la versatilitat de l’obra de Moon al llarg de diverses dècades.

Sarah Moon va iniciar la seva carrera als anys seixanta com a model a Londres i París, però va ser a principis dels anys setanta quan va decidir dedicar-se a la fotografia sota el nom de Sarah Moon. Les seves imatges, en lloc de ser explícitament sensuals, eren misterioses i etèries. Aquest estil va captar l’atenció de la indústria de la moda i la publicitat i, aviat, va col·laborar amb marques icòniques com Cacharel, Chanel o Dior. Tot i ser reconeguda, principalment, com a fotògrafa en l’àmbit de la moda, des dels anys vuitanta Moon ha explorat una obra més introspectiva i personal, endinsant-se també en el món cinematogràfic.

Moon desafia les convencions de la fotografia tradicional per capturar instants evocadors que s’obren a múltiples interpretacions i narratives, creant imatges que ressonen com a ecos d’un món somiat. Al llarg de la seva carrera, ha experimentat amb tècniques com el desenfocament, el moviment i les exposicions llargues per afegir una capa de misteri i poesia a les seves fotografies.

A la mostra El temps s’atura podreu descobrir una selecció d’obres —entre fotografies, llibres i cinc pel·lícules— que exposa l’habilitat de Moon per captar l'essència dels seus subjectes, independentment de la seva naturalesa, i la capacitat de transformar la realitat amb la càmera. La seva entrada en la producció cinematogràfica va significar una nova manera d’explorar la realitat mitjançant la imatge en moviment.

No dubteu a visitar l’exposició per explorar els límits de la vostra imaginació i gaudir del món des d’una perspectiva diferent a través de les imatges de Sarah Moon, del 19 de juny al 22 de desembre. L’horari per anar-hi és de dimecres a dissabte, d’11 a 14.30 h i de 16 h a 20 h, i els diumenges, d’11 h a 15 h. El preu de l’entrada general és de 5 € i, si voleu comprar-la, podeu fer-ho des de la pàgina web de Foto Colectania

A la imatge: Sarah Moon, La funambule, 2003.

Data de publicació: Dilluns, 17 Juny 2024
  • Comparteix