Tornar

La fusta és un element fonamental a l'espectacle.
Alguns residents del bosc.

Teatre d’objectes i ‘live cinema’ a ‘Harambee’

Arriba a la Sala Fènix un espectacle sense paraules que ens farà entrar en un bosc amb l’ajuda de les imatges i del so.

La Sala Fènix torna a apostar per un espectacle multidisciplinari dins la seva programació familiar, una línia que posa especial èmfasi en propostes que incloguin valors i missatges constructius i que vol ser un espai proper i íntim en què petits i grans visquin una experiència teatral única. I la que arriba ara al petit teatre del Raval, una creació del col·lectiu Hand Made Theatre, reuneix totes aquestes condicions.

Harambee ens convida a internar-nos en el cor dels boscos, a conèixer la nostra relació íntima amb ells i a reflexionar sobre les nostres semblances. Sota la guia de la Dona/Arbre, podrem veure-hi allò que, sovint, no hi veiem: el batec d’aquests grans organismes, fonamentals per a la salut del planeta; la seva resistència davant l’acció de l’ésser humà, que altera l’equilibri de l’ecosistema amb les seves accions... Si el missatge d'Harambee (un crit d’alarma contra el canvi climàtic) és poderós, no ho és menys la càrrega visual de la proposta: a la Fènix trobarem un espectacle familiar visual i sonor, d'objectes, titelles i live cinema; un espectacle sense text fet des de l'artesà i el ‘fet a mà’, el segell de la companyia, que pren com a matèria primera els productes derivats de l'arbre (fusta, paper...), reciclats i tractats per donar-los nova vida sobre l'escenari. I, per mitjà de la càmera, ens recorden l’origen d'aquesta matèria i ens sensibilitzen sobre la temàtica.

Harambee s’inspira en la història de l'activista mediambiental kenyana i premi Nobel de la Pau Wangari Maathai, que va encapçalar el Moviment Cinturó Verd per empoderar les dones rurals del continent africà.

Data de publicació: Dimecres, 17 Febrer 2021
  • Comparteix