Tornar

El material del taller.

Com fer una minipel·lícula

El projecte MakerArt del Convent de Sant Agustí proporciona eines als petits i petites cineastes per fer un audiovisual amb la tècnica stop-motion.

En ple segle XXI, quan la tecnologia ha reemplaçat les tècniques artesanals per crear animacions i efectes especials al cinema, l’stop-motion continua fascinant-nos, malgrat que pugui semblar un recurs rudimentari. El seu encant, sumat a la possibilitat que totes i tots puguem desenvolupar-lo fàcilment, fa de l’stop-motion un imprescindible de l’univers maker. Per aquest motiu, el Centre Cívic Convent de Sant Agustí dedica tres sessions del projecte MakerArt a l’aprenentatge i posada en pràctica d’una tècnica que ja utilitzaven els pioners del cinema, com Georges Méliès o Segundo de Chomón.

La creació audiovisual és un els continguts que defineixen l’especialització del centre cívic del Born, que proporciona un espai de difusió de projectes artístics que treballen en aquest àmbit. En els darrers temps, ha posat les eines digitals i tecnològiques al servei del desenvolupament de projectes d’innovació social, alhora que ofereix tallers que ens apropen els recursos i les eines necessàries per dur a terme projectes audiovisuals. Tallers emmarcats en el MakerConvent, un espai de fabricació digital que funciona com a punt de trobada entre la innovació digital i l’àmbit social, tot potenciant l’educació i la creativitat.

Aquest és el marc de MakerArt: Stop Motion. Fes una minipel·lícula, una activitat adreçada a cineastes de 8 a 12 anys, que crearan de manera col·lectiva un document visual fet amb aquesta tècnica, consistent en capturar fotografies consecutives d’un objecte movent-lo una mica entre fotografia i fotografia, perquè en visualitzar el resultat faci l'efecte que l’objecte es mou. Una manera divertida de crear entre totes i tots imatges en moviment.

Data de publicació: Dimarts, 25 Abril 2023
  • Comparteix