Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès.

En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de cookies.

Tornar

Fotografia d'alguns dels quadres de l'exposició Ingravita

Pell en evolució constant

Penélope Clot presenta Ingravita, una mostra introspectiva de pintura i escultura a la recerca del seu lloc al món, amb la feminitat com a font d’inspiració.

Fins al 16 d’abril es pot visitar a Pigment Gallery l’exposició Ingravita, de Penélope Clot Grau. Des de Das, a la Cerdanya, aquesta pintora i artista apassionada formada en diverses disciplines, crea les seves obres amb segell i estil propis a 1.219 metres d’altitud.

L’artista se sent atreta pel pas del temps: “Observo la petja que deixa en els nostres porus i les nostres ànimes”. Per això crea pells: superfícies de guix amb textures i colors que ens recorden que estem vius i en constant mutació.

Nascuda i criada en una família d’artistes amb els Pirineus com a teló de fons, va establir-se a Barcelona fins que va sentir la necessitat d’experimentar noves sensacions. Va viatjar i es va iniciar en el món de la laca japonesa i el gravat. Va cursar estudis de dibuix i perspectiva, i a partir del 1997, es va professionalitzar en la restauració d’obres d’art i mobles antics. Aleshores va sentir un impuls tan fort com l’anterior per tornar a Cal Pel-ras, la casa pairal que van fer els seus besavis, on tots els factors (natura, climatologia, animals, silenci i calma) l’ajuden a crear des de l’equilibri.

Per a ella, “ser artista és una manera de viure i de veure les coses. Soc inquieta i apassionada, amb una ment que constantment dispara preguntes. Aquest caràcter i forma de ser és la meva essència, el meu ADN, que es veu reflectit de forma molt evident en la meva obra”.

La recerca, l’experimentació i la formació constant marquen la seva trajectòria. Els seus quadres, elaborats en diversos formats, destaquen per les capes superposades de diferents textures, transparències, formes i colors, així com per les composicions geomètriques i les evocacions paisatgístiques, i per l’ús de múltiples tècniques. De la seva expertesa com a restauradora, per exemple, en sorgeixen clivellats, fissures, cops i esquerdes que formen la pell de les seves obres, amb la marca sempre present de l’envelliment.

Les condicions climatològiques de l’entorn, com la temperatura i la humitat, condicionen tot el procés d’elaboració. Durant l’estiu prepara els rotlles que li serviran de base per als seus quadres per una qüestió de calor, humitat i assecat ràpid, mentre que a l’hivern fa servir el material que ha produït per fer les obres. La primera fase és llarga i feixuga; en canvi, la part de creació està més lligada a l’estat d’ànim. Per això el resultat és únic, diferent cada vegada; com tindreu oportunitat de comprovar si visiteu la mostra.

Data de publicació: Divendres, 24 març 2023
  • Comparteix