Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès.

En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de cookies.

Tornar

Cartell de l'activitat.

‘Paisatges de l’oceà’

El Museu Marítim convida els més menuts de la família a imaginar com seria un fons marí lliure de residus i de contaminació.

L’exposició ‘Prestige: crònica d’una catàstrofe’, oberta al Museu Marítim de Barcelona fins al 18 de juny, il·lustra molt bé les conseqüències dels vessaments de petroli al mar: la mostra aborda el vintè aniversari d'aquell desastre des d’una perspectiva ecologista, valorant l’impacte de l’accident per al medi ambient i l’economia de les comunitats pesqueres, a fi de fer-nos veure la importància de la sostenibilitat, les energies renovables i unes pràctiques curoses amb la natura. 

Són arguments per a la reflexió i per al debat, raó per la qual el museu de Drassanes ha organitzat els darrers mesos activitats relacionades amb l’exhibició. Una de les últimes, de fet, s’adreçarà al públic familiar: Paisatges de l’oceà és una proposta recomanable per a nenes i nens a partir de 4 anys, consistent a conèixer i valorar la vida que hi ha al fons marí. Com? Imaginant aquests paisatges marins com a santuaris fràgils que cal conservar i protegir. Les i els participants hauran d’alliberar la seva creativitat per fer escultures d’animals marins i els seus hàbitats, per crear, de manera  col·lectiva, un mosaic representatiu de l’oceà que totes i tots voldríem, lliure de residus i contaminació.

Els oceans afecten la vida de l’ésser humà: proporcionen bona part de l’oxigen del planeta i regulen el seu clima; dels oceans obtenim aliments, medicines, recursos minerals i energètics... No és exagerat dir que sostenen la vida a la Terra, i és obligació nostra conservar la seva salut. Paisatges de l’oceà farà prendre consciència als més menuts de la importància de tenir-ne respecte i cura, i la necessitat que catàstrofes com la del Prestige no tornin a produir-se mai més.

Data de publicació: Dimecres, 31 maig 2023
  • Comparteix