Tornar

Un moment de l'activitat.
Vista des del pati de les flors.
Recreació d'un pis.

‘La Pedrera Oculta’, les anècdotes d’un edifici singular

Les famílies descobriran espais normalment tancats al públic en aquesta visita guiada a la Casa Milà, un dels símbols de Barcelona.

La darrera obra civil de Gaudí és, també, una de les més admirades arreu del món. Potser perquè la imponent façana de pedra ondulant de La Pedrera-Casa Milà, els seus balcons de ferro forjat i altres elements decoratius i estructurals innovadors responen a la maduresa creativa d’un arquitecte genial. I, malgrat que és un dels símbols de la ciutat, perfectament identificable per a la ciutadania, encara avui amaga tresors ocults.

Alguns d’aquests tresors quedaran al descobert a La Pedrera Oculta, una visita guiada familiar que descobrirà a les i els participants anècdotes i espais de l’edifici. L’espectacle de formes, llums i colors del pati de les flors; les antigues cotxeres, guanyades avui dia per a concerts i propostes escèniques; els secrets del terrat dels guerrers, una obra imponent, única i original; l’àtic de la balena, a les golfes de la Casa Milà, i que acull l’exposició dedicada a Gaudí allà on antigament hi havia trasters i safareigs; el pati de les papallones, la façana posterior de l’immoble... i també el pis dels veïns, recreació de la vida d’una família burgesa de la Barcelona de fa cent anys, amb mobiliari i objectes ornamentals de l’època, molts dels quals foren dissenyats pel mateix Gaudí, i un audiovisual que recorre la modernització de la ciutat al primer quart del segle XX.

La Pedrera Oculta demostra que el geni d’Antoni Gaudí va molt més enllà de relleus inspirats en la natura i projectes arquitectònics exuberants: la Casa Milà, com qualsevol altra construcció del mestre, ens revela noves formes, nous detalls, a cada visita.

Data de publicació: Dimarts, 28 Febrer 2023
  • Comparteix