Tornar

Un moment de la funció.
L'intèrpret, Guillem Vizcaíno.

‘Poi’, malabars i joc

La companyia mallorquina D’es Tro fa girar una de les baldufes més grans del món al CosmoCaixa en un espectacle per a tota la família.

El circ és un art en permanent evolució. Artistes i companyies expertes en el treball de cos i en els malabars investiguen sempre noves formes d’expressió, nous llenguatges artístics, i fruit d’aquestes investigacions neixen espectacles com el que ara podem veure a CosmoCaixa Barcelona, una creació que fusiona les arts del circ amb el joc popular i les arrels de la cultura mediterrània.

Poi és la història d’un home de camp atrapat des de la infància pels girs hipnòtics de la seva baldufa, una joguina ancestral que sembla capaç d’aturar el temps. Un viatge d'embolics i girs que reivindica el joc com una part fonamental de la vida.

L’espectacle, però, és també el resultat d’una recerca artesana relacionada amb la construcció de baldufes, una exploració de materials naturals i formes que ha donat lloc a un dels exemplars més grans del món llançat per una sola persona: la baldufa de quaranta-cinc quilos de pes que Guillem Vizcaíno, creador, director i intèrpret de l’espectacle, fa rodar amb una corda de més de quinze metres de longitud. Una petita proesa només a l’abast d’un gran especialista.

El prestigiós Premi Drac d’Or al millor espectacle de carrer de la Fira de Titelles de Lleida 2022 és tan sols un dels guardons que ha recollit l’òpera prima de D’es Tro, companyia mallorquina creada l’any 2019 per Vizcaíno amb l’objectiu de descobrir un llenguatge nou i propi, així com experimentar noves formes de posada en escena.

Poi és una proposta tan màgica com la baldufa que hi intervé. Un treball sensible que deixa el públic meravellat.

Data de publicació: Dilluns, 27 Febrer 2023
  • Comparteix