Tornar

La primera abraçada, fotografia de Mads Nissen guanyadora del World Press Photo de l’Any
Iemen: Fam, una altra ferida de guerra, fotografia de Pablo Tosco guanyadora del primer premi en la categoria de Temes Contemporanis, Fotografies Individuals
Lluitant contra la plaga de llagosta a l’Àfrica oriental, fotografia de Luis Tato mereixedora del tercer premi en la categoria de Natura, Reportatges Gràfics

Les millors imatges del World Press Photo 2021, a Barcelona

El CCCB exposa les fotografies i peces multimèdia reconegudes en el concurs mundial de fotoperiodisme.

De l'11 de novembre al 12 de desembre, la fundació Photographic Social Vision promou, per dissetena vegada, la mostra de fotoperiodisme més prestigiosa del món al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), que aplega les obres guanyadores del concurs de fotografia i narrativa digital World Press Photo. Entre els guardonats hi ha el fotògraf barceloní Luis Tato per la instantània Lluitant contra la plaga de llagosta a l’Àfrica oriental i l'argentí resident a Barcelona Pablo Tosco per Iemen: Fam, una altra ferida de guerra.

World Press Photo Foundation és una organització independent sense ànim de lucre nascuda el 1955 als Països Baixos per donar suport i promocionar el treball dels fotògrafs de premsa. Amb el temps, la Fundació i els premis que anualment convoca han esdevingut una plataforma fonamental per al fotoperiodisme i el lliure intercanvi d'informació, al marge dels canals oficials.

L’exposició presenta totes les fotografies i peces multimèdia –la major part, inèdites al nostre país– que han estat guardonades per la seva qualitat visual i que plasmen, des de diferents perspectives, l’actualitat global del 2020. A més dels efectes de la pandèmia, les imatges mostren moltes altres realitats, des de la intimitat de les qüestions de gènere o les protestes ciutadanes a nivell mundial fins a les conseqüències dels conflictes bèl·lics i de l'emergència mediambiental.

A banda d’estimular l'anàlisi i educació visual amb ulls crítics, el certamen contextualitza els projectes premiats com a via per comprendre el món i reivindica la funció social del fotoperiodisme com a eina de transformació per aconseguir societats democràtiques més sanes.

En el cas de Barcelona, l’exposició pròpiament dita es complementa amb un programa d’activitats paral·leles per afavorir el debat públic i aprofundir en les temàtiques de les imatges guanyadores amb visites comentades presencials i visites guiades en línia a través de Filmin (en obert per als subscriptors d’aquesta plataforma, i de lloguer per als que no ho són).

Les visites guiades tenen una durada d’una hora i quinze minuts i alternen els dies i hores en català (dimecres a les 18 h, divendres a les 15 h i dissabte a les 13 h) i castellà (dimarts a les 15 h, dijous a les 18 h i diumenge a les 13 h). El preu de les visites (8,5 euros) és més car el cap de setmana (9 euros) i depèn de la modalitat (presencial o en línia) i de les possibles reduccions a què es tingui dret.

L’entrada general val 6 euros i la reduïda, 4, i se’n poden beneficiar les persones jubilades, les menors de 25 anys, les titulars del Carnet de Biblioteques i les famílies nombroses i monoparentals. L’accés és gratuït per a aturats, docents, jubilats amb Targeta Rosa, menors de 12 anys i persones amb carnet de discapacitat.

Per fer la visita en el moment desitjat, es recomana triar la franja horària i comprar les entrades en aquest enllaç, tot i que hi haurà un número limitat d’entrades a la venda a les taquilles del CCCB.

Data de publicació: Dilluns, 01 novembre 2021
  • Comparteix