Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès.

En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de cookies.

Tornar

Cartell d’El Palomar, “Museo de las locas (live)”.

Acció sonora i ballable per a l’empoderament "queer"

El Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) mostra la creació del grup d’artistes El Palomar: Museo de las locas (live).

L’exposició —i experiment efímer— Cançó per a molts moviments. Escenaris de creació col·lectiva, comissariada per María Berríos i Sabel Gavaldon, mostra una instal·lació d’El Palomar, titulada el Museo de las locas, un bloc visual en construcció de la memòria trans en què la paret del MACBA queda repleta de referències trans i no binàries amb l’objectiu d’incloure la representació queer radical en la historiografia oficial de l’art. 

El 2 de març, El Palomar presenta una versió en directe que mostra el testimoni sonor dels que hi són presents a la instal·lació amb la voluntat de traslladar els ecos de la seva lluita per l’empoderament queer en un format ballable. 

Aquesta sessió d’escolta entrellaça fragments del llegat sonor d’un conjunt d’artistes que formen part d’una investigació en curs de múltiples formats i els relaciona amb un llenguatge musical dissenyat i compost per a l’ocasió. El Museo de las locas adapta la memòria trans a llenguatges que s’allunyen de les aspiracions del museu com a arquitectura clàssica de l’ordre simbòlic del món. De la mateixa manera que les boges, no té por d’ocupar l’espai de maneres imprevistes i fent sarau, celebrant a contracorrent i convocant comunitat. 

El Palomar, creat a Barcelona l’any 2013 per Mariokissme (Mario Páez, Campillos, Málaga, 1980) i R. Marcos Mota (Rafa Marcos, Tarragona, 1988), és un col·lectiu obert a una àmplia diversitat de disciplines com ara vídeo, performance, música, edicions i projectes curatorials. A través de la pràctica artística, el col·lectiu ofereix discursos crítics sobre les diferents maneres de construir-se des de les pràctiques queer.

La sessió es presenta en el marc de Cançó per a molts moviments. Escenaris de creació col·lectiva, un mostra en la qual la planta baixa del MACBA es converteix en una àgora pública, un escenari de trobades, converses i escoltes compartides, durant sis setmanes. S’hi inclou obra audiovisual i materials d’arxiu que permeten teixir aliances entre més de cinquanta artistes i col·lectius. 

Si no us voleu perdre la creació en viu d’El Palomar, Museo de las locas (live) que aposta per una revolució de la consciència trans, anoteu a l’agenda el 2 de març, a les 19 h, a l’Edifici Meier. L’entrada és gratuïta i no cal fer reserva, tot i que l’aforament és limitat. Si voleu obtenir més informació, podeu consultar la pàgina web del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA).

Data de publicació: Dimecres, 28 Febrer 2024
  • Comparteix