Tornar

El supercomputador MareNostrum

L’Ajuntament renova la seva aliança amb el Barcelona Supercomputing Center

El nou acord dona continuïtat al signat fa tres anys amb l’objectiu de poder seguir desenvolupant projectes conjunts en els camps de la ciència, la tecnologia i la innovació.

L’Ajuntament de Barcelona i el Barcelona Supercomputing Center han signat de manera telemàtica un nou conveni marc amb el qual es comprometen a donar continuïtat a la seva col·laboració mútua en iniciatives i actuacions emmarcades en el Pla Barcelona Ciència 2020-2023 i el Pla Barcelona Ciutat Digital, per tal d’aprofundir en els efectes del coneixement científic en la vida dels veïns i veïnes de Barcelona.

L’ampliació d’aquesta col·laboració referma l’aposta municipal per aconseguir, a través del coneixement i la innovació, una millora en els reptes que es plantegen actualment a les ciutats, com la densitat de població, la contaminació, la mobilitat o l’envelliment. Així, les dues parts signants s’emplacen a promoure actuacions de caràcter acadèmic, científic i cultural; desenvolupar activitats de docència i recerca; i fomentar el debat i l’intercanvi de coneixement en els camps de la ciència, la tecnologia i la innovació.

En el context del Pla Barcelona Ciència, fomentar la divulgació científica, la creativitat ciutadana i la participació en projectes de ciència ciutadana són algunes de les activitats que es veuran enfortides per la renovació d’aquest conveni. Així mateix, s'impulsaran altres accions centrades en l’intercanvi de recursos per a promoure la recerca i la formació d’agents socials i econòmics que treballen vers la millora de les condicions de vida de la ciutadania.

Pel que respecta al Pla Barcelona Ciutat Digital s’estableixen com a eixos de col·laboració cinc punts dirigits a l'intercanvi de dades i a la participació en estudis que suposin avenços tecnològics, sense oblidar els projectes que ajudin a millorar els mètodes i tecnologies emprades actualment i que fomenten la innovació, la tecnologia i creativitat ciutadana.

Més informació al web de Barcelona Ciència.

 

Data de publicació: Dilluns, 21 Setembre 2020
  • Comparteix