
Algoritmes, amor i canvi climàtic
El CaixaForum Macaya acull debats per reflexionar sobre l’impacte de les noves tecnologies en aspectes de la vida quotidiana.
Durant el mes de setembre, el CaixaForum Macaya acull conferències i debats per parlar de temes tan candents com els algoritmes d’intel·ligència artificial, l’excés d’informació i la psicologia, o si actualment hi ha una ciència matemàtica que ens permet relacionar-nos i trobar l’amor. Fins a final de mes, teniu l’oportunitat de reflexionar al voltant d’aquests temes i la seva tendència futura.
Una de les sessions que es duran a terme és la Psicologia de l'emergència climàtica: com ens afecten les notícies del canvi climàtic? on, amb la col·laboració del professor de Psicologia Climàtica a la Universitat de Bath, Caroline Hickman i el responsable de divulgació científica d’ISGlobal Raül Toran, podreu esbrinar què podem fer perquè no ens afecti mentalment l’excés d'informació pel que fa a l’escalfament global i les seves conseqüències. L’activitat es durà a terme el 20 de setembre i la podreu seguir via streaming.
El 21 de setembre, el professor d’antropologia Jordi Roca, l’autora d’El algoritmo del amor Judith Duportail i la investigadora Adriana Camprubí conversaran a Amor o match? per debatre al voltant de si existeix un algoritme per trobar l’amor. Avui dia, enamorar-se requereix d’una matemàtica? Quin és el risc de mercantilitzar les nostres experiències emocionals en aplicacions de cites?
La tercera activitat s’allunya de l’amor, però no dels algorismes. Creieu que la política pot estar afectada per la intel·ligència artificial? A Algoritmes que condicionen vots, descobrireu fins a quin punt les nostres opinions sovint no són tan nostres i com l’opinió es pot arribar a dirigir durant les campanyes electorals. El debat serà a càrrec de Xavier Roig, Alberto Chinchilla i Esther Grávalos.
Totes les sessions tenen un aforament limitat. Aprofiteu per gaudir de totes les activitats de manera gratuïta. Més informació en aquest enllaç.