Tornar

Un moment de la representació de l'obra que el Teatre Lliure us porta aquests dies a casa

Algunes idees per anar al teatre... sense sortir de casa

Que estiguem confinats a casa no vol dir que hàgim de renunciar al plaer del teatre... Alguns escenaris barcelonins combaten l'avorriment i l'aïllament oferint propostes en línia per seguir gaudint de les arts escèniques en temps de la Covid-19.

I és que internet i les xarxes socials són aquests dies la salvació de molts espectadors i espectadores que no es resignen a quedar-se sense circ, teatre, òpera o dansa i que es busquen la vida rescatant enregistraments antics, regirant al YouTube o al Vimeo... o escoltant les propostes que ens fan des del món virtual institucions escèniques de la ciutat que van del Teatre Lliure a La Caldera Les Corts.

Un dels primers escenaris a anunciar una iniciativa per combatre els efectes de l'aïllament va ser el Teatre Lliure, que va posar en marxa poc després que comencés el confinament Lliure al sofà, una proposta telemàtica que fa realitat aquella frase tan coneguda: "The show must go on", és a dir, l'espectacle no s'atura. El canal de YouTube del Teatre Lliure ofereix visionats complets de peces representades al teatre, com per exemple el Hamlet (a la foto) de William Shakespeare en versió i amb direcció de Pau Carrió que va fer guanyar al protagonista, Pol López, un Premi Butaca al millor actor l'any 2016. Podreu veure l'obra des de dijous, 19 a dissabte, 21 de març, a les 20 h i el diumenge, 22, a les 18 h. No perdeu de vista el canal de YouTube del Teatre Lliure, però, perquè, del dijous 26 al diumenge 29 de març, hi podreu veure també Jane Eyre: una autobiografia, una obra dirigida per Carme Portaceli i protagonitzada per Ariadna Gil que es basa en l'obra de Charlotte Brontë.

També al Teatre Lliure, de divendres 20 al diumenge 22, sempre a les 12 h, proposen un espectacle familiar: Renard o El Llibre de les Bèsties, adaptació de l'obra de Ramon Llull firmada i dirigida per Marc Rosich i amb música de Clara Peya. Aquest mateix escenari us ofereix mitjançant Twitter i Instagram propostes relacionades amb anècdotes teatrals o us proposa llegir textos teatrals en línia.

La Sala Versus Glòries, per la seva banda, adapta la idea i s'afegeix a la campanya Teatre al sofà que s'estén per les xarxes oferint un enllaç a Vimeo on podreu veure una obra representada a l'espai el novembre del 2018. És Eli, una peça de Roc Esquius amb Jaume Casals i Pep Anton Muñoz dirigits per Antonio Calvo. Us explica, atenció, una història de ciència-ficció i realitat virtual.

Contra el confinament.... Circ a casa. Us ho suggereix l'Ateneu Popular 9 Barris, que, aquests, dies va pujant al web enregistraments d'obres completes del seu canal de Vimeo. Serà una oportunitat fabulosa per recuperar peces que ja es poden veure en el moment en què vulgueu com ara Invisibles. 21è Circ d'Hivern, o bé Nu, 23è Circ d'Hivern. Pareu atenció que cada dia pengen novetats.

Una mica de dansa? La Caldera Les Corts ha començat també a compartir mitjançant el seu Facebook materials i documents audiovisuals que us permetran recuperar el plaer de veure dansa o sentir parlar sobre dansa. Arrenquen amb una conversa interessantíssima amb la coreògrafa Jone San Martín però segur que en els pròxims dies anireu trobant més regals d'aquest estil.

El Gran Teatre del Liceu fa també la seva contribució a l'oferta d'espectacles en línia posant a disposició del públic des de casa material audiovisual mitjançant plataformes que van des de YouTube a My Opera Player (introduïu el codi OperaEnCasa), TV3 a la carta i Arte Concert. Entre les propostes, muntatges de les darreres temporades, entre els quals Norma de Bellini, Rigoletto de Verdi i molts títols més que, en el cas de la plataforma My Opera Player, s'aniran afegint cada dia.  

Recordeu, finalment, que, aquests dies els actors i les actrius de la ciutat estan tan confinats a casa seva com vosaltres i que, en molts casos... s'avorreixen. Si seguiu actors i actrius per Twitter o per Facebook, trobareu petits regalets. Si teniu Twitter, no us perdeu el Poemo de Jesús Lizano que recita Jordi Martínez o correu a veure els enllaços que comparteixen Martí Torras Mayneris o Rosa Andreu als seus Facebook. N'hi ha molts més... Busqueu el vostre actor o actriu preferits a la xarxa!

Data de publicació: Dimarts, 17 març 2020
  • Comparteix