Tornar

Una de les obres de l'exposició mostra una superfície completament blanca amb els perfils de diverses bosses marcats a sobre

Art i natura amb Isabel Banal i Xifré

L'espai d'art Chiquita Room acull l'exposició Abismes.

Una artista visual i professora de l'Escola Massana de Barcelona marcada per la relació que ha tingut tota la vida amb la natura presenta Abismes, la nova exposició que podrem veure fins al 29 d'abril a Chiquita Room.

Isabel Banal i Xifré va néixer l'any 1963 a Castellfollit de la Roca i és una artista visual que reparteix el seu temps entre la pràctica artística i la docència. Va estar becada a l'Academia de España a Roma (2013-1014) i ha fet exposicions a Catalunya, Itàlia i França. A Barcelona, hem vist exposicions de l'artista a la Fundació Miró (Natura morta amb passos; 2016) o a l'Arts Santa Mònica (Via Lactea; 2014), entre altres.

Els orígens de Banal tenen molt a veure amb la seva pràctica artística, ja que utilitza sovint la relació amb la natura i amb el món rural, fent referència a la tradició de la pintura de paisatges o fins i tot a la del pessebre. La natura i el món urbà es contraposen en les creacions de Banal que explica que, de petita, volia ser veterinària. Un dia, però, va descobrir les belles arts i amb elles, aquest color blanc que fa servir sovint en creacions com la de la imatge i que fa funció de límit, representa el silenci o encarna tant l'absència com la totalitat.

Les obres de l'artista, connectades amb el conceptualisme, han utilitzat fins ara suports diversos que van des de la instal·lació i la pintura fins a la fotografia i l’escultura. En les obres que produeix fa servir elements naturals amb d'altres de  vinculats amb el món de la creació o a la vida quotidiana, jugant amb miniaturitzacions o amb canvis d'escala.

Si voleu descobrir les obres noves d'Isabel Banal i Xifré que formen part de l'exposició Abismes, veniu a Chiquita Room, però abans consulteu la informació sobre la mostra al seu web.

Data de publicació: Divendres, 24 març 2023
  • Comparteix