Tornar

Una de les obres en forma de fus que l'artista presenta a l'exposició

Avions, submarins i altres artefactes de Riera i Aragó

L'artista inaugura la mostra El bell viatge, on podrem veure obres de les quals no s'ha volgut separar.

L'artista Josep Maria Riera i Aragó celebra fins al 25 de març a la Galeria Marlborough de Barcelona els cinquanta anys de trajectòria amb l'exposició El bell viatge, en la qual es pot veure un seguit de peces que el mateix creador va decidir conservar en la seva col·lecció personal.

Riera i Aragó és un artista barceloní nascut el 1954 i format a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Segurament heu vist algunes de les creacions singulars que l'artista té en diversos espais públics de la ciutat, entre els quals alguns baixos relleus en dependències municipals i universitàries o, especialment, un Submarí soterrat que emergeix del terra als Jardins d'Hiroshima.

De fet, els submarins, els dirigibles o els avions són un tema omnipresent en l'obra de Riera i Aragó, on la màquina sembla convertir-se en protagonista, encara que, de fet, sovint adquireixi el caràcter d'una forma esquemàtica, una icona que al·ludeix a les formes humanes.

Restes de vaixells desballestats o grans hèlixs es converteixen en matèria primera per a les obres de l'artista, que experimenta constantment amb tècniques de creació diverses, moltes de les quals tenen l'origen en els viatges que ha fet per tot el món.

Escultures, aiguaforts, obres sobre tela i altres creacions de Josep Maria Riera i Aragó s'han vist en els centres d'art i les trobades artístiques més destacades del món. Algunes són a Barcelona, com l'esmentat Submarí soterrat, el baix-relleu La Rambla i els que hi ha en dependències de la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat Ramon Llull. D'altres, però, estan distribuïdes per mig planeta: trobareu el Gran submarí tou, a Santander; el Gran avió amb groc, a Figueres; l'Avió cansat, a Merignac (França); l'Avió Najio, a Nishinomiya (Japó); Arals, a Mesen (Bèlgica) i Arals Turf, a Roosendaal (Països Baixos).

Si voleu endinsar-vos en el món artístic de Josep Maria Riera i Aragó, teniu una cita a la Galeria Marlborough per veure les obres que formen El bell viatge, però abans de venir consulteu al web tota la informació sobre la mostra.

Data de publicació: Dimecres, 01 Febrer 2023
  • Comparteix