Tornar

Barcelona, ciutat de referència en la ciència ciutadana

El projecte Bee-Path de l’Oficina de Ciència Ciutadana de Barcelona ha estat un dels escollits per a ser presentat en el primer Congrés Internacional de Ciència Ciutadana que se celebra a San Jose, Califòrnia.

Aquesta setmana se celebra a San Jose, Califòrnia, el primer Congrés Internacional de Ciència Ciutadana, un congrés científic que compta amb la presència de més de 600 assistents de 25 països diferents amb l’objectiu de crear connexions i intercanviar idees i experiències.

El projecte Bee-Path del grup de recerca OpenSystems de la Universitat de Barcelona, que forma part de l'Oficina de Ciència Ciutadana de Barcelona, ha estat seleccionat per a ser presentat en la sessió Tackling Grand Challenges and Everyday Problems with Citizen Science. “El fet que un projecte de la Oficina de Ciència Ciutadana es presenti en aquest congrés demostra que la ciència ciutadana es ben viva a Barcelona i pot competir a nivell internacional” comenta Isabelle Bonhoure, Project Manager d’OpenSystems.

L’Oficina de Ciència Ciutadana del Barcelona Lab és una plataforma d’investigació que vol democratitzar la ciència, implicant a la ciutadania en la gestació i la tria de línies de recerca i en la realització de tasques pròpies de l’investigador científic. Des de l’Oficina de Ciència Ciutadana actualment es dóna suport a set projectes, on a més de Bee-Path s’hi troben Abelles urbanes, AtrapaelTigre.com, Observadors del Mar, El Punt d’Informació Aerobiològica, Space Mapper o Riu.net.

Amb l’objectiu de continuar impulsant la ciència ciutadana al territori, l’Oficina de Ciència Ciutadana en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, Recerca en Acció, la Xarxa d’Universitats Jaume Vives, la UOC, els ajuntaments d’Alcoi i de Vila-Real i el setmanari El Temps han convocat la primera edició del Premi Ciència CiutadanaDes del 4 de febrer fins al 16 d’abril es podran inscriure els projectes que optaran al premi per a la millor idea de projecte per ciència ciutadana i millor projecte de ciència ciutadana en curs o finalitzat. Si vols participar i tenir més informació pots consultar aquí les bases del Premi Ciència Ciutadana.

Data de publicació: Dijous, 12 Febrer 2015
  • Comparteix