Tornar

Fotografia de la creadora i artista de circ Janika, a la peça Inmunda

Escultura viva

L’artista de circ i investigadora del moviment Janika exposa a la mirada del públic la intimitat d’una persona que està sola al bany.

El circuit Barcelona Districte Cultural porta l’espectacle de circ i dansa-teatre Inmunda a tres equipaments culturals de la ciutat: el Centre Cívic Joan Oliver ‘Pere Quart’ (el 17 de març, a les 19 h), la Sala Maremar del Centre Cívic Casa del Rellotge (el dia 24, a les 20 h) i el Centre Cívic Sarrià (el dia 30, a les 19 h).  

Es tracta d’una proposta unipersonal de recerca i creació escènica de la Cia. Janika que reflexiona sobre el concepte d’intimitat i que va ser premiada l’any passat al Festival Mutis de Teatre Independent de Barcelona.

L’artista Juan Ortega Kippes va concebre i desenvolupar aquesta peça en residència al Centre Cívic Can Clariana, Antic Teatre, Kovent.Zero, La Lleialtat Santsenca i a Zirkozaurre de Bilbao, sota la mirada externa d’Antxon Ordóñez. En aquest solo, Janika es pregunta quina diferència hi ha entre una galeria d’art i un bany si als dos espais es troba despullada i observada.

Aquesta creadora i investigadora nascuda a Buenos Aires el 1990 explora “la capacitat del cos per crear paisatges que provoquin una ficció poètica i crua”, amb l’objectiu de revelar “una altra veritat” a través del símbol físic. Filla d’una ballarina de ballet clàssic i d’un judoka, Janika va aprendre ioga a l’Índia, així com dansa contemporània, contorsió i butô a Bèlgica i França abans d’establir-se el 2018 a Barcelona. A la capital catalana, Janika ha participat en diversos projectes i col·lectius de teatre antropològic, circ i dansa, i recentment ha estat seleccionada per participar en el programa internacional Digital Leap en la Biennal de Circ de Marsella.  

L'entrada per veure Inmunda és gratuïta, però és necessari inscriure-s’hi abans a través de l’enllaç corresponent a cada sessió.

Data de publicació: Dimarts, 14 març 2023
  • Comparteix