Tornar

Un rectangle blanc en un fons completament negre en el cartell que anuncia les representacions

La bellesa de l'apocalipsi

La companyia teatral Monte Isla porta a l'escenari un món desolat en el qual ja no queda cap rastre de vida.

Com serà el món el dia que els éssers humans i qualsevol altra criatura viva hagin desaparegut de la superfície del planeta? No cal que ho imagineu, ho podeu venir a veure a la Fundació Joan Brossa- Centre de les Arts Lliures del 23 al 26 de novembre, quan es representa el muntatge Allí donde no estamos.

És una creació de la companyia Montse Isla, formada per Andrea Pellejero, Adrià Girona, Rut Girona i Uriel Ireland, uns artistes que exploren formes diferents de mirar en els seus espectacles i que concedeixen protagonisme a uns mecanismes teatrals i aspectes tècnics que de vegades esdevenen el centre del que passa a l'escenari.

Amb aquests punts de partida, els integrants de la companyia (la direcció i dramatúrgia és d'Andrea Pellejero i Adrià Girona) han mirat per la finestra i, potser inspirats pels temps de guerra que vivim i les catàstrofes climàtiques, han imaginat un futur en el qual els éssers humans ja no vivim sobre la superfície de la Terra, un planeta que s'ha convertit en un desert erm.

Veurem aquest paisatge desolat de sorra blanca i muntanyes pelades en un teatre a escala reduïda, com si fos un espectacle de titelles. A l'escenari d'aquest teatre en miniatura, el paisatge blanc d'un desert, les úniques restes d'una civilització extingida.

Com si el mateix teatre fos un actor o un ésser amb vida pròpia, la il·luminació, les bambolines i les mateixes parets del recinte  en miniatura transformaran l'espai de representació, oferint una experiència íntima i personal de representació que es completa amb la utilització per part de l'espectador o espectadora d'uns auriculars.

Un vaixell abandonat en un desert inabastable, unes muntanyes silencioses o una cova que canvia de color són alguns dels elements d'una experiència plàstica, però també sonora, que ens convida a submergir-nos en un món postapocalíptic no amb malenconia o nostàlgia, sinó com si miréssim un paisatge que està molt més enllà de tot allò que considerem humà.

Si voleu viure una experiència escènica diferent, teniu una cita a la Fundació Joan Brossa - Centre de les Arts Lliures, però abans de venir consulteu al seu web tota la informació sobre les representacions.

Data de publicació: Dijous, 17 novembre 2022
  • Comparteix