Tornar

Biennal de Pensament

La Biennal de Pensament revela el seu programa d’activitats a Barcelona

El gran esdeveniment omplirà els carrers i les places de diàleg i reflexió compartida, i també s’ampliarà a les ciutats de Palma i València.

Adam Przeworski, Antonio Damasio, Yuval Noah Harari, Carla Simón, George Monbiot, Carolyn Steel, Carles Boix, Chantal Mouffe, Alice Munyua, Renata Ávila, Nnenna Nwakanma, Carolin Emcke i Svetlana Aleksiévitx són alguns dels gairebé 200 noms que configuren el programa de la tercera Biennal de Pensament, que se celebrarà a Barcelona de l’11 al 16 d’octubre. El gran esdeveniment ciutadà per dialogar i reflexionar de manera compartida els principals reptes de la societat, torna a Barcelona, però com a novetat, enguany també se celebrarà a Palma i València, amb programacions pròpies però interrelacionades a les tres ciutats.

Els debats de la Biennal de Pensament giren al voltant de tres grans temàtiques com són el sistema sociopolític, el canvi tecnològic i la configuració física de les ciutats. Així, el postcolonialisme, els drets digitals, la desglobalització, ciència i obediència, el canvi climàtic i la tecnologia, l’opinió i la democràcia, les criptomonedes i els NFTs, la democràcia i el neoliberalisme, el sentit de la família, la biotecnologia, la realitat d’Europa, la diversitat lingüística i les llengües minoritàries, el whistleblowing i la salut democràtica, la creació i la intel·ligència artificial són alguns dels temes que s’abordaran en les més de 60 activitats d’aquesta edició.

La principal missió de la Biennal és portar el debat a l’espai públic i engrescar tota la ciutadania a la participació. Per tal d’arribar a tots els públics, hi haurà programació tant en dies festius com laborables i les activitats divulgatives i artístiques tindran lloc en espais de diferents districtes, seguint una lògica descentralitzada: la plaça Joan Coromines, el Canòdrom, La Model, l’Editorial Gustau Gili, Can Felipa, el Pati de les Dones i la Sala Raval del CCCB, la seu del COAC i les places Reial, del Diamant, de les Dones del 36 i de la Virreina.

El programa d’aquesta Biennal ha estat configurat per un consell assessor compost pel CCCB, l’arquitecta i música Núria Moliner, l’arquitecte Josep Ferrando, l’experta en innovació digital Liliana Arroyo, el catedràtic de Ciència Política Ignacio Sánchez-Cuenca, l’escriptor i hel·lenista Raül Garrigasait i la periodista Ángela Precht.

A més, com en edicions anteriors, al conjunt de propostes i espais se suma la +Biennal, fruit de les aliances teixides amb les entitats i institucions que fomenten el pensament crític amb la seva activitat quotidiana. Així, els centres d’art, de creació i de pensament que s’han volgut sumar a l’esdeveniment durant els seus dies de celebració, organitzen les activitats de l’apartat +Biennal, fet que permet ampliar la xarxa d’espais i l’abast d’aquesta edició.

Quant a la relació amb Palma i València, aquesta Biennal tindrà una marcada perspectiva mediterrània, fruit de la voluntat de cooperació entre les ciutats per posar en valor allò que les uneix, des de les particularitats i la idiosincràsia de cadascuna. En aquest marc, el 15 d’octubre, se celebrarà de manera simultània a les tres ciutats el recital Fuster, Ferrater, Bonet: cànon a tres veus. Així mateix, la programació de Barcelona també es relacionarà amb les altres capitals de diferents maneres, com per exemple amb una picada d’ull a la literatura valenciana amb sessions sobre Fuster o compartint participants amb les sessions de Palma, com Adam Przeworski o Sofi Oksanen.

Consulteu el programa d’aquesta Biennal de Pensament i no us perdeu els sis dies de reflexió conjunta sobre el present i el futur de la societat i la cultura.

Data de publicació: Dimecres, 14 Setembre 2022
  • Comparteix