Tornar

Imatge que acompanya l'article del doctor en Comunicació Social Carles Sora que es pot llegir a la llista creada pel CCCB

Les reflexions del CCCB sobre el sentit de la cultura i els reptes dels museus

El Centre crea una llista de reproducció amb actes que ha organitzat i en què han participat, entre molts d'altres, Marina Garcés, Vicenç Altaió, Frederic Amat, Fito Conesa o Orhan Pamuk.

Hi ha qui diu que aquesta pandèmia que estem vivint farà canviar moltes coses que fins ara donàvem per fetes, també en el camp de la cultura. Però espais com el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) ja fa anys que organitzen cicles i debats que reflexionen sobre el futur, per exemple, sobre els reptes dels museus i dels centres culturals en general. Ho demostra la llista de reproducció que el CCCB ha creat, titulada Obrir els museus, en la qual agrupa diferents esdeveniments que han tingut lloc a l'espai i que tenen en comú que són actes per pensar el sentit de la cultura, i, en el cas dels museus, per encarar un futur en què es converteixin en llocs més oberts i accessibles. La llista recull diferents enregistraments de debats i ponències i també alguns articles.

L'usuari de la llista trobarà, per exemple, un diàleg sota l'enunciat Per a què serveix una exposició?, amb el comissari i investigador cultural José Luis de Vicente, i el professor, escriptor i comissari Lluís Nacenta. També una conferència de l'escriptor turc Orhan Pamuk, premi Nobel de Literatura, reflexionant del futur dels museus i de la literatura. En un altre vídeo, Mark Miller, coordinador dels programes per a públic juvenil de la Tate a Londres, i Fito Conesa, artista i director fins al 2017 de l'espai de programació per a joves Habitació 1418, parlen de la seva experiència com a activadors del públic juvenil. També hi trobareu el debat titulat Per a què serveix la cultura?, amb l'artista Frederic Amat, la filòsofa i escriptora Marina Garcés o el professor de literatura italiana Nuccio Ordine, entre d'altres.

Per accedir a la llista, cliqueu aquí.

 

Data de publicació: Dijous, 04 Juny 2020
  • Comparteix