Tornar

 Cartell de l’exposicio amb una obra de Andrew Kudless, del Centre Pompidou.

Cent anys de diàleg entre art i natura

El CaixaForum de Barcelona acull la mostra Art i natura. Un segle de biomorfisme, organitzada amb la col·laboració del Centre Pompidou, que podreu visitar fins al 14 de gener.

Un recorregut per explorar la connexió entre l’art i la natura us espera a l’exposició Art i natura. Un segle de biomorfisme, a partir d’una col·lecció d’obres del Centre Pompidou. La mostra us farà reflexionar sobre la relació entre cultura i ciència, des del passat fins al present, i copsareu la fascinació dels artistes per les formes de la natura al llarg de la història. Si voleu fer un passeig plaent per a la vista entre peces de Georgia O’Keeffe, Max Ernst o Wassily Kandinsky, teniu temps des del 28 de setembre fins al 14 de gener, al CaixaForum Barcelona.

L’exposició presenta una vuitantena d’obres que provenen de la col·lecció Centre Pompidou i proposa un recorregut transversal per mitjà d’un conjunt de peces de diferents disciplines: pintura, escultura, fotografia, disseny i arquitectura. A més, hi trobareu obres d’artistes destacats de les últimes dècades que han contribuït amb noves perspectives com Georgia O’Keeffe, Jean Dubuffet, Albert Renger-Patzsch, Max Ernst, Alexander Calder, Wassily Kandinsky, Raoul Hausmann, Hervé Paraponaris, Andrew Kudless (imatge: Centre Pompidou-Andrew Kudless), entre d’altres. 

L’estructura de la mostra no segueix una categorització didàctica o cronològica, sinó que s’ha organitzat en quatre seccions temàtiques: metamorfosi, mimetisme, creació i amenaça. D’aquesta manera, els visitants podreu endinsar-vos en l’univers de la natura, un espai de puresa i veritat. Ben segur que us farà reflexionar sobre el context actual de múltiples crisis (climàtica, ecològica i territorial) en què la natura es troba en perill de desaparèixer i, per tant, resulta imprescindible replantejar-se la relació amb l’entorn.

Si voleu gaudir d’aquest trajecte artístic entre l’art i la natura, no dubteu a visitar l’exposició que s’ha fet amb col·laboració del Centre Pompidou. Podeu visitar Art i natura. Un segle de biomorfisme del 28 de setembre fins al 14 de gener, de dilluns a diumenge (i festius), de 10 h a 20 h. El preu de l’entrada general és de 6 € i, si voleu comprar-la, podeu fer-ho des de la pàgina web del CaixaForum Barcelona.

Data de publicació: Dimecres, 27 Setembre 2023
  • Comparteix