Tornar

Imatge de Ciència imprescindible

La ciència que volem escoltar

Una iniciativa participativa sobre el primer podcast científic fet per i per a la ciutadania.

Quins creieu que són els coneixements de física, biologia, matemàtiques, enginyeria, etc. que qualsevol persona hauria de tenir? Aquesta és la pregunta que es formula la iniciativa Ciència imprescindible, un projecte proposat per Eduscopi i que ha estat guanyador d’una de les beques Premis Barcelona 2020 que atorga l’Ajuntament. L’objectiu és crear un podcast sobre ciència amb la participació de la ciutadania i orientat així mateix a la ciutadania i per fer-ho compta amb la col·laboració de Biblioteques de Barcelona. En la primera fase del projecte, es fa una crida a la ciutadania a compartir les seves inquietuds al voltant de la ciència. El període per deixar les vostres preguntes és obert fins al 5 de novembre.

Avui dia els mitjans i les xarxes socials ens bombardegen amb un munt de notícies. Moltes d’elles són de caire científic i sovint donen per sabuts conceptes que potser desconeixem: bosó de Higgs, antimatèria, efecte hivernacle, edició genètica, ones gravitacionals... En una època de pandèmia, a més, termes com PCR, índex de contagi, soca o mutació han ressonat cada dia en tots els canals. Fins a quin punt arribem a comprendre el significat de paraules com aquestes? Quins són els conceptes científics que se’ns escapen i que ens hagués agradat que ens expliquessin a l’escola o l’institut?

Ciència imprescindible vol recollir les preguntes en matèria de ciència que es planteja la ciutadania per elaborar una sèrie de podcasts on trobar respostes. Per fer-ho, el projecte ha habilitat un formulari en línia on podeu compartir de manera anònima què us agradaria saber sobre ciència. I si ho preferiu, també podeu deixar les vostres consultes en les bústies físiques que han habilitat deu biblioteques de la ciutat, una a cada districte.

Siguin quins siguin els teus coneixements de ciència, envia les teves preguntes i inquietuds i forma part del podcast Ciència imprescindible. Més informació en aquest enllaç.

 

Data de publicació: Divendres, 22 Octubre 2021
  • Comparteix