Tornar

El dibuix d'una cara de perfil amb el símbol femení dins l'ull serveix per anunciar el cicle de xerrades

Cinema i feminisme a les 'Càpsules vespertines' de la Casa Orlandai

El cicle de xerrades Capsules vespertines de l' l'Associació Cultural Casa Orlandai acull el dijous, 17 de gener, a una professora universitària que ens parlarà de cinema i de dones i ens proposarà una mirada nova a la pantalla.

Us parlem d'Annalisa Mirizo, professora de Teoria de la literatura i literatura comparada de la Universitat de Barcelona (UB) que ha centrat la seva línia d'investigació en el diàleg entre la literatura comparada, la teoria del cinema i el pensament feminista.

Col·laboradora de la Mostra de Cinema de Dones i coordinadora de Gliciart, Grup de recerca de Literatura, Cinema i d'altres llenguatges artístics (del qual formen part destacades estudioses de la literatura com ara Nora Catelli i Mercedes Coll), ha estat editora del volum Fuera del cuadro: cine, palabras e imagen en las artes modernas.

Amb aquest bagatge, Mirizo passa per la Casa Orlandai per tal de proposar als qui la vulguin escoltar una mirada nova sobre algunes de les obres cinematogràfiques clàssiques més conegudes. I és que es tracta de debatre i fer paleses les aportacions que ha fet la teoria feminista a l'anàlisi de la representació de les dones al setè art.

Com són les dones al cinema? Ens ho explica Annalisa Mirizo en una nova sessió del cicle de xerrades, les Càpsules vespertines, que es dediquen a fomentar l'esperit crític en l'anàlisi de les arts i que aquests dies estudien el paper de la dona en les diverses manifestacions artístiques al llarg de la història.

Si voleu saber més sobre la sessió Ficcions cinematogràfiques de la feminitat, consulteu el web de l'Associació Cultural Casa Orlandai.

 

Data de publicació: Dimecres, 09 Gener 2019
  • Comparteix