
Codis visuals per a un nou present
El cicle MIRA.mov converteix l’IDEAL en un laboratori sensorial on art digital, tecnologia i emoció conflueixen.
Els llenguatges visuals són una via intuïtiva per comunicar idees, emocions i conceptes complexos de manera immediata. Són també una finestra cap a l’exploració creativa, gràcies a la seva capacitat de transcendir barreres lingüístiques. Formes, colors i composicions es donen la mà en MIRA.mov, Exploring Visual Languages, un cicle de projeccions immersives que explora la cultura digital contemporània i la seva capacitat per generar nous codis expressius.
Comissariat per MIRA Digital Arts Festival, el MIRA.mov arriba al centre d’arts digitals IDEAL per projectar narratives innovadores i estètiques impactants, sorgides a través de tècniques com el CGI o l’animació digital en 3D. Amb un programa que convida a submergir-se en obres d'art audiovisual que desdibuixen els límits entre realitat i ficció.
Comencem amb Bernat pescaire escoltant a Suso, una obra creada amb codi generatiu de 15 minuts de durada que explora el Delta de l’Ebre i la seva quotidianitat, per acabar accedint al món de l’abstracció a través de l’univers creatiu únic de l’Alba G. Corral. DELIRI és una altra de les propostes que incendia el MIRA.mov, un viatge hipnòtic creat per Hamill Industries amb música de Desert, que deconstrueix la realitat descomponent-la en color, moviment i textura.
Martina Ampuero presenta ZØNE, la història d’una jove atrapada dins una caixa virtual, que retrata l’alienació profunda que vivim a la societat contemporània. Tot això, utilitzant efectes visuals i sonors per transmetre l’anhel d’una connexió autèntica. I, finalment, arriba l’Oscar Zabala amb el seu Meditation, un film 360º que explora la interacció de dinàmiques de color, efectes estroboscòpics i diferents freqüències sonores que tracten d’evocar l’espectador en la reflexió profunda.
A través d’aquest recorregut visual i sensorial, MIRA.mov es consolida com un espai per a la descoberta i la contemplació, on la tecnologia i l’art digital s’entrellacen per obrir noves maneres d’entendre el món. Una oportunitat per repensar els límits de la creació contemporània i reconnectar amb l’experiència estètica en tota la seva potència transformadora. Trobareu més informació a la pàgina web d’IDEAL.