Tornar

Cartell de la convocatòria del Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona 2022

Convocats els Jocs Florals de Barcelona 2022

Hi ha un únic premi de 9.000 € i la publicació de l'obra, i el termini per presentar-s'hi finalitza l'11 de febrer.

L'Ajuntament de Barcelona convoca el Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona 2022, un dels guardons literaris més antics d'Europa, amb 150 anys d'història, i una plataforma per a donar a conèixer nous poetes o per a consolidar-ne. En els darrers anys l'han guanyat autors com  Ponç Pons, Miquel de Palol, Sebastià Alzamora, Jordi Júlia o Pau Vadell. En l'edició del 2021 el guardó va anar a parar a mans de Manel Ollé, pel seu poemari Un grapat de pedres d'aigua.

Els Jocs Florals de Barcelona atorguen un únic premi al millor recull de poemes en llengua catalana de tema lliure. La persona guanyadora s'emporta 9.000 € i l'obra presentada es publicarà posteriorment a la col·lecció "alabatre" de LaBreu Edicions. El període d’admissió d’originals acaba divendres 11 de febrer de 2022, a les 20.30 h.

Les bases estableixen que els treballs que optin al premi han de ser originals, inèdits, de poetes vius, d’una extensió similar a la d’un llibre convencional de poesia i d’un mateix autor o autora. Només es pot presentar un poemari per persona. Si algun dels poemes del recull ha estat publicat, l'autor o autora ha d'indicar quins són i on s´han publicat. En cap cas, però, el nombre de versos que hagin estat publicats pot superar el deu per cent de la totalitat de versos de l’obra.

S’han d’enviar sis exemplars dels treballs a l’Oficina Ciutadana de la Cultura del Palau de la Virreina (La Rambla, 99, 08002 Barcelona) o lliurar-los directament al mateix lloc, de dilluns a diumenge, de 10 a 20.30 h. A la portada dels treballs hi ha de constar el títol de l’obra i, a l’interior, el nom i els cognoms de l’autor i les seves dades de contacte.

L’acte de lliurament del premi tindrà lloc al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona durant el mes de maig de 2022, en el marc del festival Barcelona Poesia.

Per a més informació i conèixer totes les bases del premi, cliqueu a l'enllaç.

Data de publicació: Dijous, 23 Desembre 2021
  • Comparteix