Tornar

Debats a casa

Debats a casa

El CCCB presenta cinc converses d’actualitat en línia contextualitzades en aquest temps de pandèmia.

El CCCB ha programat per a aquest juliol cinc xerrades en línia que formen part del cicle Debats a casa, una iniciativa que va començar a prendre forma durant el confinament. Amb motiu del Dia Orwell es tractaran algunes temàtiques més presents que mai, com la vigilància digital i la influència de l’escriptor a la cultura contemporània, en dos debats més es posarà sobre la taula el futur de les ciutats i de la societat, i una cinquena sessió donarà a conèixer algunes icones culturals presents als videojocs d’avui.

Dins la celebració del Dia Orwell, l’1 de juliol, els periodistes Marta Peirano i Peter Pomerantsev parlaran sobre Tecnologia, vigilància digital i desinformació i de com, durant la pandèmia, els governs de tot arreu s’han plantejat utilitzar aquestes eines per fer seguiment de l’expansió de la covid-19 i controlar a la societat. Així mateix, el 2 de juliol, el periodista cultural Dorian Lynskey conversarà amb l’escriptor Jordi Puntí sobre la influència i La vigència de 1984 en l’imaginari cultural contemporani i el seu impacte en les noves generacions.

Fora del marc de la celebració del Dia Orwell, dos debats se centren en el que vindrà després de l’episodi actual que estem vivint. Primer, el 8 de juliol, la filòsofa i periodista Carolin Emcke i l’escriptor i fotògraf Teju Cole ens faran Imaginar el futur a través de les seves experiències personals i professionals, les quals els permeten reflexionar sobre la complexitat de la societat i grans qüestions d’avui com el fanatisme i el racisme, sense oblidar les implicacions polítiques, socials i psicològiques de la pandèmia. En segon lloc, el 15 de juliol, l’antropòloga Teresa Caldeira conversarà amb Judit Carrera, directora del CCCB, sobre El futur de les ciutats i els reptes que afronten davant l’escenari que està dibuixant la covid-19, com la segregació espacial, la violència urbana i la discriminació social.

I el 22 de juliol, una altra conversa convida a l’audiència a una Geneaolgia personal del videojoc a càrrec de l’escriptora i periodista Lucía Lijtmaer i en Jordi Costa, cap d’exposicions del CCCB. A la xerrada, emmarcada en la mostra Gameplay, que s’ha prorrogat al CCCB fins a finals d’agost, Lijtmaer parlarà d’aquells referents culturals i socials sobre els quals es basa la seva relació amb els videojocs.

Tota la informació, aquí.

Data de publicació: Dimecres, 01 juliol 2020
  • Comparteix