Tornar

Un fragment d'una de les obres a llapis i carbonet que retrata una cala menorquina

Dibuixos de gran format amb l'illa de Menorca com a protagonista

L'artista Santi Moix torna a les essències de la representació amb una sèrie de dibuixos a llapis i carbonet.

Si heu estat algun cop a Menorca, ja sabreu que l'illa ofereix uns paisatges especialment inspiradors. Ens els mostra en un sobri, però expressiu blanc i negre, un artista que treballa entre Barcelona i Nova York i que renuncia aquest cop al color. Fins al 23 de juny, podeu veure a la Galeria Marlborough Barcelona la mostra Carbonífera. Dibuixos dels meus viatges a Menorca amb en Macià (a la imatge, un fragment de Cala Rafalet; 2022. Foto: Gasull).

Però, qui és Santi Moix? No seria estrany que ja haguéssiu vist alguna de les seves obres, ja que aquest artista nascut a Barcelona l'any 1960, ha creat murals per al Palau de la Música Catalana, ha fet els frescos de l'església de Sant Víctor de Saurí, als Pirineus i, fins al mes de juliol, protagonitza la mostra antològica La costa dels mosquits, a la Fundació Vila Casas.

L'artista, que ha creat murals a Nova York, ha fet intervencions al Museu de Brooklyn i és habitual de les galeries de la ciutat nord-americana, fa servir tècniques que van des de la pintura, l'escultura, el dibuix, la ceràmica i la pintura mural, fins al gravat per tal de crear una obra vital i plena de color que, malgrat que utilitza formes biològiques, es mou entre l'abstracció i la figuració.

Aquest color tan característic d'altres creacions desapareix en les d'aquesta sèrie, en la qual l'artista torna a les formes més bàsiques de la representació, el llapis i el carbonet, per tal de recrear l'itinerari per l'illa de Menorca que va realitzar amb el realitzador audiovisual menorquí establert a Barcelona Macià Florit Campins.

Són dotze obres de gran format sobre paper en les quals Moix mira de copsar l'essència de l'illa en unes creacions que lluiten per mostrar el color sense fer-lo servir, un intent que es tradueix en la representació d'un ritme natural "que és harmònic en el seu desordre".

Platges com la de Cala Rafalet de la foto, barrancs i camins són els temes d'unes imatges que sorprenen per la gran capacitat que tenen de transmetre sensacions a partir d'un blanc i negre estricte.

Si voleu veure les obres menorquines de Santi Moix, us esperen a la Galeria Marlborough Barcelona, però abans de venir consulteu la informació sobre la mostra al web d'aquest espai d'art.

Data de publicació: Dimarts, 30 maig 2023
  • Comparteix