Tornar

Un gran cor de color negre serveix d'imatge per al festival

Electrònica d'avantguarda i experimental al Mostra Festival

Segona edició d'una cita que vol ser una alternativa a les propostes comercials i massificades.

Torna a l'Hangar i al recinte del Castell de Montjuïc, el Mostra Festival, una cita concebuda en aquell temps d'incerteses que va constituir la pandèmia de la covid-19, quan tot va quedar paralitzat, i que es va fer realitat l'any passat, amb el retorn de la normalitat. Del 6 al 9 d'abril, celebra la segona edició. 

És un festival independent de petit format, dedicat específicament a la música electrònica d’avantguarda i de tipus experimental. Ha nascut amb la intenció de constituir una alternativa als macrofestivals, convocatòries massives enfocades al profit comercial, que se celebren a Barcelona. El Mostra Festival  és el centre d'una proposta que es manifesta també durant l'any amb les activitats puntuals que formen el que anomenen ExtraMostra.

L'aposta principal dels organitzadors és per la creació local, de manera que el festival està ​​vinculat directament amb el teixit artístic i sociocultural de la ciutat, malgrat que no renunciï a donar un cop d'ull a la creació d'altres països.

En aquesta edició del Mostra, tindrem l'ocasió d'escoltar un bon nombre de propostes electròniques nascudes o amb seu a la ciutat, totes amb l'experimentació com a objectiu. Són part del teixit més profund i electrònic de l'escena barcelonina i de més enllà, entre els quals la música londinenca Jin [],  l'artista visual, música experimental i poeta parisenca Félicia Atkinson, la música electroacústica britànica Avsluta o la investigadora sonora japonesa Kazumi Sakoda, que treballa a partir d'enregistraments de sons de la ciutat de Barcelona. 

Entre la resta de convidats, des del Binomi que formen, a cavall entre Barcelona i Tarragona, Slimjordi i Joan Gila, fins al DJ i productor barceloní oma totem (Ignasi Sadurní), o l'artista madrilenya Clara Brea, que treballa en els límits entre l'art sonor, la fonografia i la música electrònica. Amb ells, altres artistes confirmats com Dino Sabatini, Laima Adelaide, Lynne, Marc Shuttle o la col·laboració entre Son of Chi i Arthur Flink, entre molts més.

Si no us voleu perdre l'oportunitat d'experimentar sensacions noves gràcies a la música electrònica, veniu al Mostra Festival, però abans consulteu al seu web tota la informació sobre la cita.

Data de publicació: Divendres, 31 març 2023
  • Comparteix