Tornar

Fotografia del 'lightbox' de la Casa Batlló

Visita immersiva a la ment de Gaudí

La Casa Batlló estrena audioguia i auriculars intel·ligents per endinsar-se en un relat multimèdia que recrea el moment en què la natura es va revelar com a font d’inspiració de l’arquitecte.

La Casa Batlló presenta una nova atracció. Es tracta d’una experiència immersiva de 360 graus que s’endinsa en la ment d’Antoni Gaudí i ajuda a entendre al visitant com les formes de la natura van inspirar-lo a l’hora de projectar els seus edificis i donar-los forma, des del detall més petit fins a completar el conjunt.

Submergir-se en la ment del geni ha estat possible gràcies a una combinació de factors. D’una banda, hi ha el relat En la ment de Gaudí que ha creat l’artista multimèdia Refik Anadol (Istanbul, 1985), pioner en l’estètica de la intel·ligència artificial i de dades. Anadol ha generat, amb el seu pinzell digital, un espectacle per als sentits que amplia les possibilitats de l’espai físic, la narrativa i els cossos en moviment. És l’anomenat Gaudí Cube, un cub LED de sis cares.

El projecte ha comptat també amb la participació de l’arquitecte japonès Kengo Kuma –especialista en arquitectura orgànica i biofílica– i de l’il·luminador italià Mario Nanni –junts, han creat una majestuosa baixada al soterrani–, de l’interiorista Lázaro Rosa-Violán –autor del nou hall d’entrada i de la botiga Simbòlic–, del realitzador Miguel Alonso –autor de la instal·lació Gaudí Dôme: la inspiració del geni, a les antigues carboneres de l’edifici–, i dels enginyers Joâo Silva, Carlos Martins i Miguel Dias, que han ideat l’escala flotant de marbre més gran mai feta al món, de 13 tones de pes.

Tot plegat es completa amb una nova audioguia que submergeix el visitant en l’arquitectura i disseny de la Casa Batlló, així com en la seva història i les persones que hi van viure. La narració s’acompanya d’una banda sonora especialment escrita per la compositora britànica Dani Howard (Hong Kong, 1993) i interpretada per músics de la Filarmònica de Berlín, la Berlin Radio Symphony Orchestra i la Deutsche Oper Berlin, dirigits per Pablo Urbina. La seva proposta fusiona la música clàssica amb percussió i electrònica per crear una representació orgànica de l’aigua, la llum i el color en la percepció del visitant gràcies a uns auriculars intel·ligents dotats de tecnologia acústica binaural que ofereixen una segona capa de so atmosfèric que embolcalla l’experiència de principi a fi. Els nous auriculars han estat dissenyats per empoderar el visitant i fer que els continguts s’adaptin a ell. Un algoritme interpreta el ritme de cada persona per a oferir-li una visita personalitzada, única i irrepetible.

L’experiència completa té una durada d’una hora i quinze minuts i es pot adquirir a partir de 35 euros. Excepcionalment, els ciutadans espanyols gaudeixen d’un descompte promocional de dues entrades al preu d’una en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 29 Desembre 2021
  • Comparteix