Tornar

Cartell del Dart, Festival de Cinema Documental sobre Art 2023.

Explorar l’art amb el cinema documental

Enguany, el Dart Festival presenta la setena edició amb un programa de vint-i-sis pel·lícules que s’inaugurarà amb Fragments of Paradise, de K.D. Davison.

El Dart Festival se celebrarà a Barcelona del 29 de novembre al 5 de desembre a la Sala Phenomena, Cinemes Girona, Disseny Hub i The Social Hub Poblenou. Una especial programació en línia estarà disponible del 29 de novembre al 31 de desembre a Filmin.

Encapçalen el cartell de la programació presencial del Dart 2023 una pel·lícula sobre el col·lectiu artístic Pussy Riot, els biopics sobre Edward Hopper i Tamara de Lempicka, un retrat de l'escultor alemany Thomas Schütte, l'aventura de l'estrella de l'art islandès Ragnar Kjartansson a Moscou, un documental sobre el fundador del Grup 9999, un col·lectiu d'arquitectes i dissenyadors radicals.

La programació en línia inclourà títols d'èxit que arriben a Filmin per primera vegada, com Mujeres de la Bauhaus, un documental sobre l'obra més important de l'escultora Cristina Iglesias, un retrat de l'arquitecta Lina Bo Bardi i una celebració de la vida i de l'art filmada per Man Ray. A més, el Canal Dart a Filmin oferirà els documentals guardonats a l'anterior edició del festival: The Melt Goes On Forever: The Art and Times of David Hammons i J'ai retrouvé Christian B.

El certamen s'inaugurarà a la Sala Phenomena amb l'estrena a Espanya de Fragments of Paradise de K.D. Davison, una mirada íntima a la vida i al treball de Jonas Mekas, guardonat com a Millor Documental sobre Cinema al Festival de Venècia.

La pel·lícula de cloenda del festival serà La belleza y el dolor de Laura Poitras, el film sobre la fotògrafa i activista Nan Godlin guardonat amb el Lleó d'Or a Venècia.

La 7a edició de Dart reuneix un programa de 26 pel·lícules, de les quals 10 són estrenes a Espanya. A més, comptarà amb la presència de 10 directors i protagonistes convidats.

El jurat de la Secció Oficial està compost per destacades personalitats de l'àmbit cultural i artístic: Carolina Ciuti, comissària i crítica d'art; Ianko López, periodista especialitzat en art i audiovisual; i Violeta Kovacsics, crítica cinematogràfica i docent. El Premi Laie Dart 2023 a La Millor Direcció i el Premi Laie Dart 2023 De La Crítica s'anunciaran durant la festa de lliurament de premis el 2 de desembre a The Social Hub Poblenou Barcelona.

Per a més informació, consulteu la pàgina web del Festival de Cinema Documental sobre Art.  

Data de publicació: Dimarts, 21 novembre 2023
  • Comparteix