Tornar

Imatge d'una obra de l'exposició

L’art conceptual de Rafel Tous, al MACBA

L’art conceptual català que es va imposar en els anys setanta, vuitanta i noranta és el protagonista d’aquesta exposició, que estarà vigent fins al 9 de gener de 2022.

Sota el títol En temps real. La Col·lecció Rafael Tous d’art conceptual, el museu MACBA acull aquesta mostra que esdevé un recorregut a través de l’art més experimental que va tenir lloc durant les dècades dels anys setanta i vuitanta a Catalunya, impulsat per una generació d’artistes que, escapant dels circuits convencionals de l’art, es van reunir en espais culturals alternatius.

La interacció amb la natura, el nou consumisme, l’art com a forma d’acció i reivindicació, la crítica social i política, l’ús de la paraula o la incorporació d’objectes... són alguns dels elements protagonistes d’aquesta exposició que es podrà veure del 14 de maig al 9 de gener de 2022 i que ha estat creada a partir de la col·lecció particular de Rafael Tous. El fundador de la sala Metrònom, que va impulsar la creació de grans instal·lacions i de propostes on es fusionava la música i la performance, va donar al MACBA, fa aproximadament un any, la seva compilació privada formada per més de mil peces.

L’empresari català, vinculat al sector tèxtil, va fer una aposta per l’art conceptual i, al llarg de la seva vida, va anar col·leccionant obres d’un grup d’artistes que van prioritzar el procés i la idea a l’objecte. Tous va arribar a establir vincles d’amistat amb alguns d’ells i els va ajudar a impulsar la seva carrera artística. El suport de Tous a aquestes pràctiques artístiques va ser vital pel desenvolupament de l’art conceptual.

Més informació en el següent enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 05 maig 2021
  • Comparteix