Tornar

El pati d'armes del castell de Montjuïc l'any 1966, amb una estàtua eqüestre de Franco al centre. Fotografia de Francesc Ribera / AFB

El passat recent del castell de Montjuïc

Una exposició proposa un recorregut històric per la construcció a través d'un sistema d'exploració d'imatges basat en la intel·ligència artificial.

Fins al febrer de l'any vinent podreu visitar al castell de Montjuïc BCN 1965-1975. Una mirada des de la intel·ligència artificial, exposició que recorda una època en la qual la construcció acollia un museu militar i, entre molts altres objectes i peces, al pati d'armes hi havia una estàtua eqüestre del dictador Francisco Franco. Per a aquesta mirada enrere, com apunta el títol de la mostra, s'usa la tecnologia moderna: el recorregut històric es fa mitjançant un sistema d'exploració d'imatges que té com a base la intel·ligència artificial. Aquest sistema, s'afirma des de l'organització, proporciona una visió singular d'unes fotografies que tenen entorn de mig segle de vida.

L'edifici que acull la proposta és el motiu central de l'exposició, però no l'únic: també es posa el focus en la muntanya de Montjuïc i en el conjunt de la ciutat. Eren uns anys en els quals, a Montjuïc, s'hi celebraven curses de Fórmula 1, s'hi obria un parc d'atraccions, i s'aprovava el projecte de construcció de la Fundació Joan Miró. A la capital catalana, cada vegada hi havia més mobilitzacions en favor dels drets i les llibertats, els darrers habitants en barraques eren reallotjats a habitatges de la perifèria, i la policia reprimia amb brutalitat algunes manifestacions, com la dels treballadors de la fàbrica Seat d'octubre del 1971. Tots aquests esdeveniments de la història recent els trobareu reflectits a la mostra, que està comissariada per Estampa.

Més informació, en l'enllaç.

Data de publicació: Dilluns, 07 Juny 2021
  • Comparteix